elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Begoña Carrasco participa en la tradicional “Enramà” per a la Mare de Déu del Lledó

Begoña Carrasco participa en la tradicional “Enramà” per a la Mare de Déu del Lledó
  • L'alcaldessa de Castelló, “clavariesa” en aquest Centenari de la Coronació, assisteix aquest acte i al dinar de germanor

MÉS FOTOS
Begoña Carrasco participa en la tradicional “Enramà” per a la Mare de Déu del Lledó - (foto 2)

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha participat aquest matí en la jornada de la tradicional “Enramà” per a la Mare de Déu del Lledó. Un acte tradicional que prepara el càrrec del “Perot”, que ostenta enguany el regidor d'Agricultura, Vicent Sales, al que han assistit a més de la regidora procuradora d'Ermites, Noelia Selma, altres membres de l'equip de govern. Un matí en el qual també han participat diferents membres de la Real Confraria del Lledó, amb el seu president, Jesús Lumbreras, i la presidenta de les cambreres, Lledó Querol, al capdavant.

La “Enramà” consisteix en la recollida de branques de taronger per a guardar les seues fulles, que serviran com a tapís per al processionar de la Mare de Déu del Lledó en els dies més solemnes de les seues festes, com seran el trasllat processional des de la Cocatedral de Santa María fins a ‘La Farola’, en el dia de la commemoració del Centenari de la Coronació, el dia 4 de maig, i la processó general del 5 de maig. En total es prepararan 500 caixes a tal efecte.

La jornada ha començat a les 10 h compartint un esmorzar, després del qual ha començat la tasca de la “Enramà” pròpiament dita. En acabar, al voltant de les 12 h, el prior de la Basílica del Lledó, Joaquín Guillamón, ha presidit una missa el mateix lloc.

Després de la missa, ha sigut el moment del també tradicional dinar de germanor, que ha tingut lloc en l’entorn de la mateixa ermita de Sant Jaume de Fadrell, en la qual també ha estat l'alcaldessa de la capital.

Begoña Carrasco ha volgut destacar “la importància de mantindre i posar en valor actes com el de la ‘Enramà’, que es converteixen en una mostra més de la tradició llauradora de la nostra ciutat i l'unida que està l'activitat agrícola a la devoció de la nostra Patrona”.

La “clavariesa” d'enguany, el càrrec de la qual recau en representació de l'Ajuntament i de tots els castellonencs, també ha posat l'accent que “la Mare de Déu del Lledó és també la Verge dels llauradors i, com a tal, té la seua Basílica envoltada d'horts des d'antic. Per això, una de les millors ofrenes que se li pot fer és aquesta ‘Enramà’, que defineix perfectament el caràcter senzill, laboriós i ple d'amor cap a la nostra Patrona per part dels agricultors de la ciutat”.

La primera edil ha recordat que la jornada de hui ha tingut lloc “en un entorn també molt tradicional i de gran significació per als llauradors castellonencs com és el de l'ermita de Sant Jaume de Fadrell, que formen part importantíssima de la història de la nostra ciutat”.

“Molt de l'ADN de la ciutat, del nostre castellonerisme, té a veure amb eixa herència llauradora i la pròpia ‘troballa’ de la Verge a través de Perot, enalteix la relació que té Castelló amb el nostre territori, els seus cultius i com les mans dels seus veïns l'han anat transformant-lo al llarg dels temps contribuint amb el seu esforç al progrés de la nostra ciutat”, ha explicat.

 

Pujar