elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Begoña Carrasco: “Creiem en una ciutat inclusiva que genere oportunitats de treball per a tots”

Begoña Carrasco: “Creiem en una ciutat inclusiva que genere oportunitats de treball per a tots”
  • L'alcaldessa ha visitat el restaurant pedagògic del CEE Castell Vell, dins del programa Formatiu de Qualificació Bàsica en l'especialitat de cuina i la de restauració

  • “La inserció laboral de les persones amb discapacitat és el gran repte de la societat i les institucions públiques i les empreses hem d'implicar-nos al màxim”, afig Carrasco

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, acompanyada de la regidora d'educació, María España, ha viscut l'experiència gastronòmica que ofereixen els alumnes i docents del Centre d'Educació Especial Castell Vell, a través del seu restaurant pedagògic.

La primera edil ha posat en valor aquest projecte pioner a la província que aposta per la inserció laboral de les persones amb discapacitat. “L'accés al mercat laboral d'aquestes persones és el gran repte de la societat i les institucions públiques i les empreses hem d'implicar-nos al màxim. Des del govern municipal continuarem donant suport a iniciatives com aquesta que aposten per la igualtat d'oportunitats i milloren la qualitat de vida d'aquestes persones i de les seues famílies. No hi ha millor política social que la creació d'ocupació”, afig Carrasco

Aquest projecte es va posar en marxa al gener i permet, tant els alumnes del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica de Cuina, com als de l'especialitat de Restauració, posar en pràctica tots els coneixements adquirits, de manera que puguen realitzar pràctiques en restaurants i locals d'hostaleria de la ciutat, amb l'objectiu final de millorar les seues oportunitats d'inserció laboral.

Carrasco ha assenyalat la importància de comptar amb iniciatives com la del CEE Castell Vell “i de donar-les a conéixer, perquè aquests programes formatius suposen un important avanç a l'hora de fomentar l'autonomia de les persones amb discapacitat”.

L'alcaldessa ha destacat la professionalitat dels alumnes i la reconegut la labor del cos docent, compost pels professors tècnics de Formació Professional en la branca d'Hostaleria; Manuel Molero i Manuel Esteve, així com el suport de les mestres pedagoterapeutas Sonia García i Rosa Nebot.

Així mateix anima a les empreses a contractar aquests alumnes que ens han demostrat amb escreix la seua enorme capacitat de treball i esforç en tot el que fan”.

El restaurant pedagògic romandrà obert fins a maig. Permet que els alumnes desenvolupen capacitats i destreses suficients perquè aconseguisquen competències professionals, consoliden la seua maduresa personal i augmenten les seues possibilitats de trobar un treball. Ací també aprenen a treballar en equip i és el lloc on porten a la pràctica tots els coneixements apresos a les aules.

Des del centre recorden que aquest és el huité curs escolar en el qual s'ofereix aquesta formació bàsica i animen a les famílies amb persones amb discapacitat al fet que aposten per aquests programes formatius.

Pujar