elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’

Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’
  • Els xefs Miguel Barrera i Juan A. Zafra han oferit una demostració en viu on els productes de temporada i els vins de la ‘terreta’ han sigut protagonistes

Galeria de fotos
'Maridajes' de ASHOTUR
'Maridajes' de ASHOTUR

Gastronomia en estat pur, art, música i vi han sigut els ingredients de ‘Maridatges’, la gala que ASHOTUR va celebrar aquest dijous a la vesprada per a homenatjar els seus associats i clausurar #MaestrosDeSala, l'última campanya de l'entitat.

En un espai d'excepció, el Real Casino Antic de Castelló, i en una agradable vetlada tardorenca, l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Castelló ha reunit el sector hostaler de la província en un esdeveniment únic i emotiu que ha permés enaltir la riquesa culinària, enològica i hostalera de la nostra província, a més de reconéixer a alguns dels associats, que ronden els 400.

La vetlada ha estat conduïda per Carmen Pastor i Yolanda González, representants de ASHOTUR, i ha suposat el fermall d'or a l'última campanya de l'associació, #MaestrosDeSala, la qual ha visibilitzat la labor del personal de sala de restaurants i bars durant aquest estiu. ‘Maridatges’ ha comptat amb una magnífica demostració en directe protagonitzada per Miguel Barrera, estrela Michelín i xef de Calç Paradís i Juan Antonio Zafra, cap de sala i sommelier del Restaurant El Pairal.

El xef de la Vall d'Alba ha donat els últims retocs i emplatat diferents creacions gastronòmiques, totes inspirades en eixa cuina tradicional amb la qual ha crescut. Una cocotte de verdures, boletus, castanyes i tòfona, escórpora amb pistatxos, mel i soja i carn d'olla, amb tòfona i adobats; uns plats que el sommelier de Castelló ha maridado amb un Roques Negres Macabeu, de Cellers Mollet, un espumós Bellmont de Cabanes i un Clotás, de Cellers Flor de les Useres. Tot un diàleg de mestres amb els cinc sentits en el qual els productes de temporada i de proximitat i els vins de la ‘terreta’ han sigut protagonistes i que ha sigut rebuda pel públic assistent amb gran entusiasme.

Després de la demostració en viu, el president de ASHOTUR, Carlos Escorihuela, ha fet lliurament dels distintius a tots els associats presents, un detall amb el qual s'ha volgut enaltir l'esforç del sector hostaler en general i els associats de l'entitat en els últims anys.

En l'esdeveniment gastronòmic també han sigut presents autoritats autonòmiques destacades com Esther Labaig, Directora general de Turisme de la Generalitat, qui ha destacat que “’Maridatges’ no sols celebra l'excel·lència culinària de la nostra província, amb una demostració en viu del potencial i qualitat del nostre sector hostaler, sinó que també ens brinda l'oportunitat de reconéixer i agrair la labor incansable d'aquells que donen vida a les nostres experiències turístiques i gastronòmiques: les petites i mitjanes empreses que constitueixen el cor de la nostra economia”.

També ha acudit a la celebració l'edil de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, Arantxa Miralles, o l'edil de Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Onda, María Baila, entre altres autoritats i personalitats del sector hostaler. ‘Maridatges’ ha conclòs amb un vi d'honor i un xicotet aperitiu, a més de l'experiència artística oferida per l'equip de Vino Dalí, qui ha guiat als assistents per a donar unes pinzellades i crear un quadre que s'han emportat d'obsequi com a record de ‘Maridatges’. Una activitat que ha generat una gran expectació i interés entre els presents.


MÉS FOTOS
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 2)
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 3)
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 4)
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 5)
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 6)
Ashotur exhibeix gastronomia en estat pur, art, música i vi amb ‘Maridatges’ - (foto 7)
Pujar