elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

22 anys de presó per a l'home que va matar a la seua parella d'un tret al cap a Castelló

22 anys de presó per a l'home que va matar a la seua parella d'un tret al cap a Castelló
  • L'Audiència Provincial de València l'obliga també a indemnitzar a la família de la víctima amb més de 300.000 euros pel crim comés al març de 2020

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 22 anys i quatre mesos a un home que va matar d'un tir al cap a la seua parella sentimental a la casa en la qual tots dos residien, en la localitat valenciana de Castelló, amb una pistola per a la qual no tenia llicència.

La sentència, dictada a partir del veredicte emés per un jurat popular el passat 20 de juny, li considera autor d'un delicte d'assassinat, per al qual aprecia la circumstància agreujant de parentiu, i de tinença il·lícita d'armes. Pel primer aplica la pena de 20 anys i un dia de presó i pel segon, dos anys i quatre mesos de presó.

A més, el condemnat haurà d'indemnitzar amb 58.300 euros a un dels fills de la víctima, que tenia 20 anys quan van ocórrer els fets, i amb 100.000 euros al segon d'ells, menor d'edat.

També haurà d'abonar 46.200 a cadascun dels progenitors de la morta i amb 17.600 euros a cadascun dels seus tres germans, en concepte de responsabilitat civil per a rescabalar els danys morals. En total, les indemnitzacions ascendeixen a 303.500 euros.

L'acusat i la víctima mantenia una relació sentimental de tres anys de duració en la qual s'havien produït diverses discussions en les quals ell l'havia insultada.

De fet, en alguna ocasió va arribar a dir-li que tenia “una pistola amb dues bales”, que una seria per a ella i l'altra per a “el qual estiguera amb ella”, tal com recull provat la sentència. Amb aqueix comportament, pretenia “dominar i sotmetre” a la seua companya sentimental, “creant un entorn de violència i intimidació permanent”, precisa la decisió judicial.

A la fi de febrer de 2020, la dona li va comunicar la seua intenció de deixar la relació. El crim es va produir dies més tard, concretament el 6 de març del mateix any, en l'habitatge on residia la parella, a Castelló.

Després del sopar, ja de matinada, tots dos van ser a l'habitació on dormien. Ella es va asseure en el matalàs del matrimoni i ell va agafar una pistola semiautomàtica, es va col·locar en un pla superior al d'ella, de manera que no poguera defensar-se, i va prémer el gallet “de manera sorprenent i inesperada”.

L'home va efectuar aquesta acció “mogut per l'ànim de posar fi a la seua vida o assumint la possibilitat de fer-ho”, perquè sabia que l'arma estava carregada, sempre segons l'apartat de fets provats de la sentència.

Després del tret, el processament i un amic amb el qual la parella compartia casa van trucar al telèfon d'Emergències 112 per a demanar ajuda i van traure a la víctima, que seguia amb vida, fins a la carretera, on van esperar a una ambulància. La dona va ingressar a l'Hospital La Fe i va morir l'endemà per la destrucció d'òrgans vitals a conseqüència del tir.

La sentència dictada per l'Audiència Provincial no és ferma i contra ella es pot presentar recurs d'apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Pujar