elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Marco intentarà convèncer a Fernando Roig perquè no retire les ajudes a 14 clubs de Castelló

Amparo Marco intentarà convèncer a Fernando Roig perquè no retire les ajudes a 14 clubs de Castelló
  • L'alcaldessa transmet als representants de les entitats esportives el suport de l'Ajuntament i la defensa dels interessos de la ciutat

Amparo Marco mou fitxa per a tractar de cercar una solució al problema de la retirada dels fons que fins ara rebien 14 clubs esportius de Castelló per part del la fundació del Vila-real CF.

La decisió de l'empresari Fernando Roig de deixar de finançar les activitats d'aquests clubs estaria basada en “certes desavinences en els últims anys amb l'Ajuntament de Castelló”. “El Vila-real CF ha treballat per aconseguir la unió i no ha sigut possible”, lamentava Roig en una missiva enviada als clubs, on els comunicava que l'any vinent no continuaria amb els acords de col·laboració.

La situació posa en un compromís als clubs esportius de la ciutat, que des de feia anys rebien una part important del seu pressupost gràcies a aquesta col·laboració amb el Vila-real CF i que podria afectar la seua activitat.

La carta enviada als clubs
La carta enviada als clubs

L'origen de la crisi es trobaria en diversos desacords que ha tingut el Vila-real CF amb l'Ajuntament de Castelló. Un d'ells es va donar per la venda d'abonaments del Vila-real CF en el ‘Ciutat de Castelló’ que va frenar el regidor d'Esports, Omar Braina, al·legant que les instal·lacions municipals no estaven per a aquests menesters.

Un altre moment de fricció va ser l'intent del Vila-real de muntar el Torneig Nacional Pamesa Lliga Promises en la plaça Major de Castelló. Un torneig que finalment no va ser autoritzat per l'Ajuntament i que va avivar el rebuig de nombrosos afeccionats de CD Castelló, que el van considerar una ofensa per la rivalitat esportiva entre tots dos clubs.

“Ja sabia una mica de la decisió de Roig al setembre i quan em vaig assabentar de seguida vaig reaccionar”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, que ha mantingut una reunió amb els clubs afectats i es reunirà aquesta setmana amb el mateix Roig “per a reconduir la situació”.

“Si no es pot reconduir prendrem les decisions que hàgem de prendre des de l'ajuntament per a intentar donar solució al problema”, ha indicat Marco, que ha volgut enviar “un missatge de tranquil·litat als clubs”.

Així mateix, la primera edil ha assegurat “respectar la decisió del senyor Roig, que és un gran empresari amb una gran visió”. “No puc compartir la seua decisió com a alcaldessa però la respecte perquè un empresari amb els seus diners fa el que considera i si considera que no ha de patrocinar als equips d'esport de Castelló jo ho lamente moltíssim però és la seua decisió”, ha agregat.

Així, Marco s'ha reunit aquest dimecres a la vesprada abans de la seua trobada amb Roig amb els representants dels clubs esportius de la ciutat que es podrien veure afectats per la retirada de l'acord de col·laboració.

Marco ha abordat aquest assumpte amb les entitats esportives que ara com ara es beneficien d'aquesta col·laboració amb l'objectiu “de cercar alternatives i solucions” i ha transmès als representants dels clubs “el suport de l'Ajuntament, que sempre defensarà els interessos de la ciutat i de les seues entitats esportives que amb el seu treball i esforç situen a Castelló com a referent en matèria esportiva en diferents disciplines”.

La trobada, en el qual també ha estat present el regidor d'Esports, Omar Braina, ha reunit representants de les 14 entitats esportives de la ciutat patrocinades pel Vila-real CF: CA Platges de Castelló (atletisme), Amics del Bàsquet Castelló (bàsquet), CFS Bisons Castelló (futbol sala), CV L’Illa Grau (voleibol), CV Mediterrani (voleibol), CV Grau Castelló (voleibol), CD Handbol Castelló (handbol), HC Castelló (hoquei), Club Patí Castalia (patinatge), Club Triatló Tritrail de Castelló (triatló), CW Castelló (waterpolo), CN Castalia Castelló (natació), CN Nados Castelló (natació) i CN Flor del taronger Sincro (natació sincronitzada).

 

Pujar