elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adjudicada la redacció de projectes i la remodelació de l'avinguda Ferrandis Salvador i la Biblioteca Municipal de Castelló

Adjudicada la redacció de projectes i la remodelació de l'avinguda Ferrandis Salvador i la Biblioteca Municipal de Castelló
  • La JGL ha aprovat també diferents convenis de dinamització del comerç de proximitat entre altres assumptes

El portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar sobre els diferents temes tractats per la Junta de Govern Local (JGL).

Entre els assumptes del dia l'edil ha destacat l'adjudicació de la redacció del projecte i execució de les obres de remodelació del Passeig Marítim en Av. Ferrandis Salvador, tram entre Camí La Plana fins a Camí La Ratlla. Unes obres cofinançades amb fons europeus “Next Generation” en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Així, Sales ha comentat que “s'ha adjudicat el referit contracte a la mercantil Becsa, S. a., per import de 3.076.534,92 euros, més 646.072,34 euros en concepte d'IVA, sent l'import total de 3.722.607,26 euros, i comptant amb un termini màxim de 3 mesos per a la redacció del projecte d'execució i un termini màxim de 12 mesos per a l'execució de les obres”.

Per al regidor es tracta “d'una actuació urbana que millorarà la mobilitat i el gaudi d'aquesta zona de la ciutat i de les nostres platges, apostant per la sostenibilitat i per una avinguda més verda, amb més serveis públics, augmentant de manera important l'atractiu turístic d'un dels principals reclams de la nostra ciutat”.

Remodelació Biblioteca Municipal

D'altra banda, Vicent Sales, també ha destacat en la seua adjudicació de la redacció del projecte i execució de les obres corresponents de rehabilitació de la Biblioteca Municipal.

Aquest projecte sota el títol de “Biblioteca 5.0 una plaça urbana de cultura”, compte també, com l'avinguda Ferrandis Salvador, amb fons europeus “Next Generation” en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per al regidor “aquest és un altre dels grans projectes de ciutat, que portava diversos anys esperant per a ser realitat i que suposarà una important millora per als milers d'usuaris que passen per la Biblioteca Municipal al llarg de l'any, modernitzant les seues instal·lacions i fent-les més accessibles i amb millors serveis”.

L'acord ha permés “adjudicar el contracte a la mercantil Abala Infraestructures, per import de 2.995.289,16 euros, més 629.010,72 euros en concepte d'IVA, sent un total de 3.624.299,88 euros, amb un termini màxim de 4 mesos per a la redacció del projecte d'execució i un termini màxim de 18 mesos per a l'execució de les obres”.

En total, l'equip de govern invertirà al voltant de 7,3 milions d'euros en els projectes de remodelació de Ferrandis Salvador i de la Biblioteca Municipal.

El regidor ha volgut subratllar l'important de “fer realitat aquestes actuacions urbanes que reverteixen en la millora dels serveis culturals a la ciutadania i la posada en valor de l'atractiu turístic de les nostres platges, fent-les més accessibles i sostenibles”

Aposta per la dinamització comercial

A més, el portaveu ha volgut destacar que dins dels expedients que han sigut aprovats en la sessió de hui en la JGL, “es troben sengles acords que tenen a veure amb la dinamització comercial i dels quals es beneficiaran també dues associacions”.

Sales ha apuntat que “un dels convenis de col·laboració va dirigit a l'Associació de ‘Comerços del Raval’. Aquest acord servirà a l'entitat per al desenvolupament i organització de fires comercials, esdeveniments i campanyes de dinamització i promoció comercial en temporada nadalenca, concursos promoció o el lliurament de premis derivats d'alguna d'aquestes campanyes”.

“L'import d'aquest conveni entre l'Ajuntament i l'Associació “Comerços del Raval”, ascendeix a 20.000 euros”, ha anotat el regidor.

Del mateix import, de 20.000 euros, és l'altre dels acords, que en aquest cas té un conveni de col·laboració amb una altra associació, com és la d'Associació “*Espai Comercial”.

Sales ha explicat que “en aquest cas, el conveni servirà per al desenvolupament d'activitats de revitalització d'establiments urbans de la zona centre, l'associacionisme i promoció del comerç de proximitat a Castelló”.

“Per a aquest equip de govern, la defensa i promoció del nostre comerç és una de les principals prioritats, perquè comptar amb un teixit comercial dinàmic és també poder gaudir d'una ciutat més viva. Els comerços de proximitat són un dels majors vincles dels nostres veïns amb la seua ciutat. Per això, col·laborem amb aquestes associacions comercials perquè puguen dur a terme les seues activitats en favor d'eixa major dinamització comercial”, ha resumit.

Crítiques al PSOE per la gestió de piscines

Un altre dels punts de l'ordre del dia de la *JGL de hui ha sigut l'autorització al Patronat d'Esports en relació al contracte del servei per a la gestió i execució del programa d'activitats aquàtiques de les piscines municipals, amb un pressupost màxim de 437.334,18 euros i una duració de 2 anys.

Sales ha criticat “que això és un dels famosos ‘*empastres’ als quals ens tenen acostumats els socialistes. Estem parlant d'un contracte que està caducat des de 2019. És a dir, tota la legislatura passada”.

El regidor portaveu ha continuat explicant que “el motiu d'estar caducat no era altre que la falta de liquiditat del Patronat d'Esports, per la qual cosa no es podia fer cap retenció de crèdit. Aquesta és una de les pràctiques a les quals ens tenien acostumats des del PSOE tant en el propi Patronat d'Esports com també en el Patronat de Festes, on les factures anaven arribant amuntegades i sense cap mena de previsió, de manera constant, per a sorpresa de la Intervenció municipal i la secretaria del Patronat. Una mostra d'absoluta falta de gestió, de control i d'interés”.

L'edil ha insistit que “quan des de l'equip de govern ens queixem dels ‘pufos’ en l'àrea de Festes i en l'àrea d'Esports, estàvem parlant de qüestions com aquesta: estar sense contracte en quatre anys i pagar factures soltes de les piscines en el que és una manifesta irregularitat”.

Pujar