elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els 40.000 'llibrets' de la Magdalena s'esgoten en sol dia i mig

Els 40.000 'llibrets' de la Magdalena s'esgoten en sol dia i mig
  • Les cues per aconseguir un dels exemplars s'han estés centenars de metres fins a la Farola

MÉS FOTOS
Els 40.000 'llibrets' de la Magdalena s'esgoten en sol dia i mig - (foto 2)

La regidora de Festes, Noelia Selma, ha anunciat que “passat el migdia de hui, s'han esgotat els 40.000 programes de festes de la Magdalena que s'estaven repartint des de la jornada d'ahir dimarts”.

Selma ha afirmat que “es tracta, sens dubte, d'un rècord ja que la demanda ha sigut com mai s'havia vist, amb cues de centenars de metres durant totes les hores al voltant de la Plaça Major, i d'importància també en els altres punts de repartiment de les tinences d'alcaldia Nord, Sud, Est, Oest i el Grau, durant tot l'horari previst per al repartiment”.

L’edila ha posat l'accent que “la demanda ha sigut tal que, malgrat l'esforç que hem fet per descentralitzar el repartiment, l'expectació i l'interés per aconseguir un dels exemplars del programa oficial era tal que s'han esgotat en un temps inusualment ràpid”.

Més elements festius

La també presidenta del Patronat de Festes ha insistit que “enguany, des del Patronat hem fet un esforç a l'hora d'adquirir més elements festius que en 2023 per al seu repartiment i així poder entregar més”.

Així, la edila ha contat que “a eixe augment de 10.000 programes, cal sumar el de les cintes que han passat de 150.000 a 160.000, i en el cas de les polseres, també s'han encarregat més, passant de 92.000 a 95.000”.

La regidora ha volgut també explicar que “el repartiment de programes concerneix així mateix a una altra mena de col·lectius, associacions i entitats, des de gaiates, colles, ens vinculats, confraries, associacions de veïns empreses, grups teatre, grups de danses tradicionals...etc.”.

“Ha sigut un èxit sense precedents. Una resposta aclaparadora que mostra les ganes que la ciutat sencera té de gaudir de la Magdalena. Un repartiment que ha despertat un interés inusitat i que ha superat qualsevol expectativa respecte a altres edicions”, ha assegurat.

Selma també ha recordat que “durant la jornada d'ahir, va haver-hi moments en què la fila per a recollir llibret, cinta i el val per al rotllo va arribar a recórrer la distància entre la Plaça Major, envoltant la Cocatedral, passant pel carrer Colón, fins a arribar a ‘La Farola’, en una imatge inèdita i que parla de l'extraordinària resposta de la ciutadania”.

L'edil ha agraït “la gran afluència i expectació que ha despertat enguany el repartiment dels programes de festes. Es tracta d'un fet històric i que és un reflex de l'afecte i la inclinació que tenen els castellonencs per les nostres festes fundacionals”.

Pujar