elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 2.700 persones acudeixen a la II Fira Castelló Crea dedicada a l’ocupació i la formació

Més de 2.700 persones acudeixen a la II Fira Castelló Crea dedicada a l’ocupació i la formació
  • La cita, organitzada per la Regidoria d’Ocupació, reuneix a quasi mig centenar d’empreses per a realitzar 1.350 entrevistes de treball

MÉS FOTOS
Més de 2.700 persones acudeixen a la II Fira Castelló Crea dedicada a l’ocupació i la formació - (foto 2)

Més de 2.700 persones s'han inscrit per a participar en la segona jornada de la Fira Castelló Crea, que organitza l’Ajuntament de Castelló, en el dia dedicat a la cerca d'ocupació i formació per a l'ocupabilitat. La regidora d'Ocupació de l'Ajuntament, Patricia Puerta, ha destacat la importància d'aquesta cita, que s'ha erigit com la major jornada d'ocupació i oportunitats laborals de la ciutat de Castelló, per ser un punt de trobada entre empresaris i persones en cerca activa d'ocupació. Al llarg de la jornada de hui es realitzaran 1.350 entrevistes de treball.

“L'objectiu d'aquesta jornada és afavorir la inserció laboral de les persones desocupades, potenciant i facilitant la cerca activa d'ocupació amb tallers pràctics i creant un punt de trobada amb empreses locals i de la zona que generen oportunitats de treball real”, ha explicat Puerta durant l'obertura d'aquesta segona jornada.

La fira Castelló Crea es converteix així en aquest segon dia en una fira on optar a oportunitats laborals, rebre orientació, assessorament i assistir a tallers formatius. L'Auditori i Palau de Congressos reuneix hui 44 empreses amb unes 250 ofertes de treball. Un total de 2.756 persones s'han inscrit a la cita per a optar a una ocupació, rebre formació, assessorament i totes aquelles eines que ofereix aquest esdeveniment per a millorar l'ocupabilitat.

A més, s'han tancat 1.350 entrevistes de treball que es realitzaran aquest dimecres en les 61 taules instal·lades a la sala dedicada a la trobada entre persones en cerca d'ocupació i empreses amb ofertes reals d'un lloc de treball. En els pròxims dies, es continuarà amb les entrevistes que no puguen realitzar-se en la jornada de hui. La fira ha obert les seues portes a les 8.30 hores i les tancarà a les 14.30 hores d'aquest dimecres.

D'altra banda, Patricia Puerta ha explicat que la fira també compta amb un espai on es podrà rebre informació i assessorament sobre totes les ajudes, serveis i programes que les diferents entitats, entre elles l'Ajuntament de Castelló, ofereixen per a ajudar en la cerca de treball.

L'obertura de la segona jornada ha comptat també amb la participació del Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de Labora, Enric Nomdedéu, qui ha destacat la importància de cites com la de Castelló Crea per concentrar en un mateix punt a un nombre important d'empreses i persones en cerca d'ocupació, així com de l'oferta formativa per a facilitar claus i estratègies que ajuden a tindre èxit en les entrevistes.

Xarrades sobre formació

L'Auditori i Palau de Congressos s'ha dividit aquest dimecres en diferents espais per a acollir una oferta integral de formació i ocupació. Així, a més dels espais dedicats a les entrevistes de treball, el punt de trobada amb les empreses i la zona d'informació formativa, la II Fira Castelló Crea ha organitzat un total de 22 xarrades formatives. Entre elles, se celebraran xarrades específiques sobre l'FP dual, sobre com superar amb èxit una entrevista de treball, com fer un currículum d'alt impacte, com aprofitar les eines digitals o xarrades motivacionals, entre altres.

La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que es tracta d'una oferta de tallers pràctics “que ajudaran a focalitzar i millorar la cerca activa d'ocupació, aprendre a utilitzar les noves eines o traçar estratègies” per a millorar les capacitats individuals dels qui estan en cerca activa d'ocupació.

Pujar