elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El càrtel de Sinaloa arriba a la Comunitat Valenciana: Operació de la Guàrdia Civil amb registres i dos tones de metamfetamines

El càrtel de Sinaloa arriba a la Comunitat Valenciana: Operació de la Guàrdia Civil amb registres i dos tones de metamfetamines

  Agents de la Policia Nacional han desarticulat la infraestructura a Espanya del càrtel de Sinaloa i han intervingut 1.800 quilos de metamfetamina a la província d'Alacant. Es tracta de la major aprehensió de cristall meth a Espanya i la segona d'Europa desmantellant així el principal punt de proveïment de drogues de síntesis en territori europeu que operava des de Tenerife, Madrid, València i Alacant. Han sigut detingudes cinc persones, entre les quals es troba el líder del càrtel a Espanya, i s'han dut a terme sis entrades i registres a la província de València en els quals, a més de l'estupefaent, s'ha intervingut diners en efectiu, cinc vehicles, documentació i una arma detonadora.

  24 quilos de cocaïna amagats en llavadores

  La investigació es va iniciar a principis de 2023 quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'un grup criminal, establit a Tenerife, dedicat al tràfic de cocaïna des de la península fins a l'arxipèlag canari. Les investigacions van permetre arrestar a un dels responsables de l'estructura criminal i esbrinar que realitzaven l'enviament de la cocaïna ocultant-la a l'interior d'electrodomèstics que enviaven a l'illa a través d'empreses legals que desconeixien el contingut de l'enviament. L'operació va permetre la confiscació de 24 quilograms de cocaïna, amagats en llavadores.

  A partir d'eixa operació les perquisicions es van centrar en identificar als responsables de l'enviament, podent esbrinar que s'havia realitzat a través d'una empresa de logística situada en la zona sud de Madrid, fins on es desplaçaven integrants de l'organització per a fer determinats enviaments ocults en electrodomèstics.

  Una vegada identificats, es van realitzar diferents vigilàncies i seguiments que van portar als agents a esbrinar que el responsable de l'organització operava des de la província de València i que adoptava importants mesures de contravigilancia per a eludir ser investigat. A més, per a dur a terme les operacions utilitzaven un segon vehicle que actuava com a llançadora en les operacions de transport per a detectar possibles controls policials.

  Traslladaven la metamfetamina en una furgoneta caleteada

  El passat sis de maig es va detectar un nou enviament de l'organització que va permetre als investigadors situar, a la província de València, el lloc on podria trobar-se el punt d'emmagatzematge i ocultació de l'estupefaent. Els agents van detectar una furgoneta que es va desplaçar fins a un habitatge, del municipi valencià de Villena, on va romandre durant una hora i mitja. Posteriorment, els agents van interceptar la furgoneta en la qual van observar un sistema de compressors hidràulics que permetien l'accés al sòl del vehicle on s'ocultaven un total de 224 quilograms de metamfetamina.

  Després de la troballa, es va dur a terme una entrada i registre en el xalet on s'havia aprovisionat la furgoneta, en el qual van haver d'intervindre agents dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES). En el registre es van localitzar més de 1.500 quilos de metamfetamina i es va arrestar al líder de la xarxa criminal, responsable del càrtel de Sinaloa a Espanya.

  En total s'ha detingut a cinc integrants de l'organització i s'han emportat cap sis entrades i registres –un a Villena i cinc a Puçol-, en els quals a més de la droga s'han intervingut cinc vehicles, elements de comunicació, abundant documentació, una arma detonadora i diners en efectiu. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

  Pujar