elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana

El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana
  • El guardó és un plat de ceràmica artesanal, obra d'Irene Molina

En el saló del Restaurant El Faro de Canet es va penjar el cartell de “no hi ha bitllets” amb els 250 aficionats de tota la Comunitat Valenciana que van assistir a este esdeveniment per a posar en valor el “bou al carrer” i fer balanç de la temporada 2023.

Any rere any, esta gala s'ha consagrat com el lliurament de premis més desitjada per totes les penyes i associacions taurines, totes volen alçar-se amb el famós plat de ceràmica artesanal, obra d'Irene Molina, que certifica com els millors bous de l'any. En esta ocasió els afortunats han sigut el bou Príncep de la ramaderia d'Antonio López Gibaja marcat amb el número 69 i guarisme 8 que es va exhibir en les Festes Patronals de Sant Vicent Ferrer de La Vall d'Uixó i Resistón de la ramaderia del Pilar marcat amb el número 97 i guarisme 8 que es va exhibir per la Comissió de Sant Antoni Abab de la mateixa localitat.

Durant la gala es va reconéixer la labor de Luis Maicas i Vicente Albir, dos membres de la Unitat de Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana com a caps de servici per la seua destacada labor en defensa de les tradicions. També es va fer lliurament de l'IV Premi Nacional Defensa de les Tradicions a l'Associació del Bou Jubile de Medinaceli. La Penya El Pelotaço va ser reconeguda per la seua labor d'inclusió amb AFANIAD i l'Agrupació de Penyes taurines Pedanies Nord per la seua lluita per recuperar el “bou embolat” en les pedanies de València. El ramader Fernando Machancoses va obtindre el premi a la Ramaderia més regular i Torodigital per la seua difusió de les tradicions. Finalment, l'Associació va voler lliurament un obsequi a Alejandro Cano pels seus anys de treball i dedicació a l'Associació.

Un acte on el bon ambient va ser el denominador comú, ens van acompanyar els ramaders Antonio López Gibaja, Moisés Fraile de “El Pilar”, Enrique Serrano i Jorge Carnicer de “La Jotera” a més, comptem amb la Federació de Penyes Bous al Carrer, la Federació Taurina Valencina, l’Agrupació de Penyes i comissions taurines dels TTEE entre altres destacades personalitats. Nostra més sincera enhorabona a tots els premiats, us estem molt agraïts per la compressió amb la decisió del jurat i el vostre esforç diari per portar a la nostra terra els animals més braus i de major trapío de la cabanya brava espanyola.

Millor joc 2023

1. Resistón n°97 g 8 del Pilar (Sant Antoni Abad) La Vall d'Uixó
2. Embrollador n°20 G 8 del Torero (A.C.T El Ratoner) Vilafames
3. Clarito n°11 G 8 de La Jotera (Carrer Villareal i adjacents) Onda
4. Arponero N°6 G8 El Torero (P.T. Últim Terç) Alfara del Patriarca.
5. Valenta N°8 G8 de Gerardo Ortega (Comissió Bouera El Bari) Albuixech

Més ben presentats 2023

1. Príncep N°69 G7 Antonio López Gibaja (F.P. Sant Vicent) La Vall d'Uixó
2. Sagnat N°57 G9 de Samuel Flores (Sant Xotxim) Vilavella
3. Lagartijo N°45 G8 Adolfo Martín (Gent del Bou Almassora)
4. Regirat N°39 G8 de Román Sorando (Gastaura) Rafelbunyol
5. Àgil N°45 G8 Encebada Gago (Comissió 7 de Setembre) Puçol

Ramader autòcton més regular

Fernando Machancoses

Millor Eixida

Gent del Bou Sagunt amb el bou Lorino N° 59 G8 d'Enrique Serrano

Premis a la labor en defensa de les tradicions
Penya el Pelotaço de la Vall d'Uixó
Agrupació de Penyes Taurines Pedanies Nord.

Reconeixement la trajectòria ramadera
La històrica ramaderia de Nadal Más d'Ondara.

Premi a la difusió de les tradicions
Per a Juan Sebastián Gimeno de ToroDigital

També se'l va reconéixer la seua labor a:

  • Luis Maicas Lozano. Inspector de Policia. Unitat de Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana. Cap del Servici d'Assumptes Taurins.
  • Vicente Albir Bosc. Oficial de Policia. Unitat de Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana. Responsable de l'Equip d'Assumptes Taurins a la província de València
MÉS FOTOS
El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana - (foto 2)
El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana - (foto 3)
El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana - (foto 4)
El bou al carrer es vist de gala per a entregar els premis als millors bous de 2023 en la Comunitat Valenciana - (foto 5)
Pujar