17 de gener de 2021 17/1/21

Cantó critica que Puig deixe de reivindicar el finançament just i decidisca esprémer als valencians amb més imposats

Cantó critica que Puig deixe de reivindicar el finançament just i decidisca esprémer als valencians amb més imposats - (foto 1)
  • El síndic de Ciutadans exigeix al president que canvie de socis i que aprime l'administració, modernitze l'economia i aprove incentius fiscals

MÉS FOTOS
Cantó critica que Puig deixe de reivindicar el finançament just i decidisca esprémer als valencians amb més imposats - (foto 2)

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Toni Cantó, ha criticat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “deixe de reivindicar el finançament just i decidisca esprémer als valencians amb més imposats”. En la sessió de control a Puig, Cantó ha exigit al PSPV que explique quina és la seua proposta fiscal davant la petició de pujar els impostos de Compromís i ha lamentat que la seua solució a tot siga “més impostos”, en lloc de “aprimar l'administració valenciana, modernitzar l'economia valenciana o aprovar incentius fiscals”.

El líder de Ciutadans ha enlletgit que s'haja incrementat en 700 milions d'euros el pressupost per a ens i empreses que depenen de la Generalitat, quan, per exemple, per a ajudar als autònoms s'han destinat 57 milions. “A la Comunitat Valenciana que vostés construeixen sale més a compte ser un alt càrrec del PSPV, Compromís o Podemos que autònom”, ha afegit.

En aquesta línia, Cantó ha explicat que “la mesura de Compromís de pujar els impostos a aquells que cobren més de 140.00 o 175.000 euros és un cimbell inútil perquè en 2017 només es van recaptar 11 milions”. “Què farà amb aqueixa quantitat si la seua despesa en alts càrrecs és de 53 milions d'euros?”, ha qüestionat, i ha assegurat que seran els treballadors, autònoms i famílies valencianes els qui acabaran pagant l'impost al sucre, l'impost als centres comercials, l'impost sobre els vehicles o la taxa turística.

D'altra banda, el portaveu de la formació taronja ha insistit a instar a Puig a “canviar de socis” i ha afirmat que “si no puja ni un només imposat i els iguala a la resta d'Espanya, tindrà el suport de Ciutadans”. Cantó també ha expressat la seua “preocupació” davant la comparació de Puig de la Comunitat de Madrid i el ‘procés’ català i li ha exigit que “deixe d'enfrontar als espanyols”.

Pujar