Castellano

Podem i Sí Es Pot organitzen una jornada per a analitzar l'augment dels lloguers pel turisme

Podem i Sí Es Pot organitzen una jornada per a analitzar l'augment dels lloguers pel turisme

  Sí Es Pot Calp i Podem acostaran el debat sobre Habitatge i Turisme aquest diumenge a Calp mitjançant una jornada oberta i gratuïta, amb la intenció, en paraules del regidor de Si Es Pot Juan Cañas, «de posar en comú una situació que afecta a molts veïns i veïnes de municipis com el nostre, que han d'afrontar lloguers desorbitats en els seus habitatges habituals».

  «La jornada organitzada per la candidatura municipalista ha sigut impulsada també pel Cercle de Calp i la Secretària de Participació de Podem, i posa en el centre de la política municipal els problemes de la ciutadania, al mateix temps que tracta de proposar solucions a les necessitats reals de la gent», ha explicat al seu torn Jaume Monfort, responsable de Municipalisme autonòmic de Podem.

  L'activitat començarà el diumenge 17 de desembre a partir de les 11:30 en l'Aula Pedro Pastor, i en ella s'abordarà l'impacte de l'el turisme massificat i estacionalitzat en l'accés a l'habitatge en zones turístiques com Calp. «Ens trobem amb increments abusius dels lloguers i la dificultat d'accedir a contractes de llarga durada, complicant molt l'accés a l'habitatge de la gent de Calp, que ha tingut fins i tot que cercar solucions en altres poblacions com Xaló, Benissa i Teulada».

  Antonio Estañ, secretari general i síndic en Els Corts Valencianes de Podem, i María Oliver, regidora d'habitatge en l'ajuntament de València analitzaran la problemàtica derivada d'aquesta situació i tractaran d'aportar solucions juntament amb els regidors de Si Es Pot Calp, Linda Herrada i Juan Cañas.

  La taula inicial es completarà amb un taller posterior a càrrec del Sindicat de Llogaters de Barcelona que informaran dels drets i defensa dels drets dels inquilins. L'aspecte més lúdic de la jornada ho aportarà la companyia A Tiro Hecho amb una representació teatral i un menjar conjunt de pa i porta.

  Des de l'organització de la jornada insisteixen que «no es pretén en cap cas criticar el turisme com a motor econòmic crucial d'una població com la nostra», explica Cañas, «sinó reflexionar sobre els possibles excessos derivats d'una mala praxi i la falta de polítiques públiques clares que atenguen les necessitats del sector i de la ciutadania en el seu conjunt.»

  Jaume Monfort ha valorat molt positivament la iniciativa: «jornades com aquesta són un reforç al treball realitzat pels i les responsables municipals de candidatures del canvi per tot el Pais Valencià. Creiem que és la línia que cal seguir: mostrar, compartir i estendre les moltes experiències i bones pràctiques que estem acumulant per tot el territori.»

  Pujar