Castellano

Creama celebra la Junta General a Calp de tancament de l’exercici 2016

    El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta ha tancat l’exercici 2016 amb la Junta General celebrada fa un dies a Calp, municipi que ostenta la capitalitat del consorci este any, amb Ana Mª Sala, regidora de l’Ajuntament de Calp, com amfitriona. El president de l’entitat, Sebastián Cañadas Gallardo, diputat de Foment i Desenvolupament Local, ha presentat la liquidació del pressupost de 2016 i el dictamen dels comptes generals del consorci. Així mateix, s’ha presentat la memòria d’actuació de 2016. A la junta han assistit els alcaldes de Benissa, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, els regidores i regidores de tots els ajuntaments consorciats i la Directora de l’Oficina del Servef de Dénia.

    En la junta es va manifestar que el balanç de les activitats desenvolupades en 2016 és satisfactori. S’ha produït una millora en les dades de les diferents àrees de Creama, encara que en determinats sectors i col·lectius persisteixen situacions de precarietat i exclusió que impulsen el consorci a treballar per tal de buscar solucions per a fer de la Marina Alta un territori més cohesionat i sostenible socialment.

    Al llarg de 2016 s’han atès més de 38.500 atencions en la xarxa d’agències de desenvolupament local de Creama. Les dades de l’àrea d’empresa reflectixen que s’ha contribuït a crear 124 empreses amb 194 llocs de treball directes. Pel que fa l’àrea d’inserció laboral, s’han fet al voltant de 1.428 entrevistes de treball i s’han gestionat 645 ofertes d’ocupació. En quant a formació, s’han realitzat 3.357 hores de formació arribant a 1.279 alumnes. A més s’han acreditat 30 especialitats formatives per a col·laborar amb el Servef en la impartició de formació lligada als Certificats de Professionalitat. 2016 ha sigut un exercici en el qual s’ha reforçat la participació i la cooperació amb altres entitats i administracions, fonamentalment amb l’inici del procés de concertació per a aconseguir un Acord per a l’Ocupació a la Marina Alta liderat per Creama.

    Finalment, l’alcalde de Pego i vicepresident del consorci, Enrique Moll Briones, ha proposat la ratificació i suport per part de Creama a l’Acord de Dénia per a un tren de la costa de rodalies Gandia-Dénia-Alacant, i s’ha aprovat per unanimitat ratificar este acord i incorporar al Consorci a la iniciativa Volem el Tren.

    Pujar