elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Calpe donarà la benvinguda al 2019 amb un gran concert d'any nou

Calpe donarà la benvinguda al 2019 amb un gran concert d'any nou
  MÉS FOTOS
  Calpe donarà la benvinguda al 2019 amb un gran concert d'any nou - (foto 2)
  Calpe donarà la benvinguda al 2019 amb un gran concert d'any nou - (foto 3)

  Per segon any consecutiu el municipi alacantí de Calp ha decidit donar la benvinguda al nou any amb un gran concert de música a càrrec de ADDA. Es tracta de la segona edició d'aquest esdeveniment, que l'any passat va congregar a més de 2.000 persones.

  La cita serà el pròxim dia 1 de gener en la Plaça Major a partir de les 18 hores, i serà a càrrec del director Josep Vicent i de ADDA Simfònica. A més, com a novetat enguany en l'escenari els acompanyarà una de les sopranos més prestigioses a nivell nacional: Pilar Jurado.

  “No hi ha millor forma de començar l'any que amb un gran esdeveniment cultural, com és el concert d'any nou de Calp” afirma la regidora de Cultura, Pilar Cabrera. “Ho vam celebrar l'any passat per primera vegada i es va considerar com si fóra un regal. Va tindre molt bon acolliment pel que en aquesta segona edició hem augmentat l'aforament a 1.000 persones més”.

  El concert, per al qual no és necessari adquirir entrada, és considerat per a tots el veïns del municipi i voltants l'esdeveniment cultural de l'any per la magnitud de la cita. I encara que el repertori es manté en secret, l'organització promet sorprendre l'audiència amb valsos, polcas i àries, entre moltes altres coses. “Cada concert és únic, i segur que enguany Josep Vicent sorprén el públic d'alguna manera” assenyala la responsable de Cultura de Calp.

  Per part seua, el director Josep Vicent anima a tot aquell que vulga gaudir de la música al fet que s'acoste a la Plaça Major de Calp per a celebrar “una gran festa al voltant de la música”.

  “És un concert de celebració, com ho va ser l'any passat, en el qual recorrem totes les músiques més emotives i celebratives a nivell simfònic. Si ix com l'any passat serà inoblidable” apunta. Es tracta d'un concert que, en paraules del seu director, aconsegueix reunir la gent “a la calor de la música” fent que la nit siga “molt romàntica i celebrativa”. “És dels pocs concert d'Any Nou a l'aire lliure, i això ho fa més únic encara. A més, enguany tenim una col·laboradora molt especial com és Pilar Jurado que estarà amb nosaltres cantant” ha recordat.

   

  Els protagonistes

  El concert que donarà la benvinguda al 2019 ha sigut encarregat a tres importants peces que faran gaudir a tot el públic assistent: l'orquestra ADDA Simfònica, al director Josep Vicent i a la soprano Pilar Jurado.

  L'orquestra ADDA Simfònica es va constituir de manera oficial el mes de setembre passat. Aquesta formada per un total de 43 músics que han sigut seleccionats entre les més de 1.500 persones que es van presentar a les proves de selecció. Aquesta agrupació simfònica és la primera que es crea a Espanya des de fa 12 anys i té la seua seu a l'Auditori de la Diputació d'Alacant.

  Sota els comandaments de l'orquestra estarà el director Josep Vicent, qui compte a la seua esquena amb una important trajectòria musical. Entre moltes altres coses, ha dirigit produccions d'òpera en teatres com el Real de Madrid, el Liceu de Barcelona, l'Òpera de Leipzig o el Teatre de la Maestranza de Sevilla. A més, ha sigut titular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears i en la The World Orchesta, amb els qui va realitzar 15 gires per tot el món. Des de 2014 treballa com a director musical amb La Fura dels Baus”.

  Enguany a més, els acompanyara la soprano Pilar Jurado qui ha actuat en molts dels teatres més importants d'Europa. La soprano compta amb experiència en diferents camps de la música, la qual cosa li ha fet poder treballar per a institucions com la Fundació Juan March, el centre per a la Difusió de la Música Contemporània o el Teatre Real de Madrid. A més, al llarg dels últims anys ha potenciat la seua carrera internacional cantant en llocs tan representatius com són l'Orquestra Filharmònica d'Hèlsinki, la Ochestra Simfònica Nazionale della Rai, i l'Orquestra de la Ràdio Televisió Grega.

  Tots ells en un mateix escenari seran els encarregats de donar pistoletazo d'eixida a l'agenda cultural d'aquest 2019 de Calp.

   

  Pujar