Castellano

El PSOE es nega a respondre al PPCS en el Senat sobre l'enderrocament de Torre la Sal

El PSOE es nega a respondre al PPCS en el Senat sobre l'enderrocament de Torre la Sal
  • El senador del PPCS, Vicente Martínez Mus, interpel·la al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, que rebutja respondre “en una mostra més d'indiferència cap al centenar de famílies que viuen sota l'amenaça”

  • Martínez Mus reivindica “inversió enfront enderrocaments” i lamenta que la política socialista en el litoral de Castelló haja sigut “nul·la”. “Només Almenara rep inversió perquè va ser el PP qui la va comprometre en 2018 en pressupostos”

El PSOE que va amenaçar al maig de 2021 a un centenar de famílies de Cabanes amb derrocar els seus habitatges en Torre la Sal continua guardant silenci sobre l'espoli “injust, innecessària i indigna”. Així ho ha manifestat el senador del PPCS en la Cambra Alta, Vicente Martínez Mus, després d'interpel·lar ahir en comissió al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, pel futur d'aquestes propietats i rebre del dirigent un “silenci vergonyós”.

“És dramàtic que els qui sembren amenaces i por, rebutgen respondre a preguntes claus com el futur d'unes propietats el desallotjament de les quals es va comunicar fa prop d'un any”. “És indigne que hi haja dirigents polítics que eludisquen les seues responsabilitats en lloc d'enfrontar-les i informar sobre habitatges que són recer per a un centenar de famílies el futur de les quals penja de les decisions polítiques del PSOE”.

Martínez Mus ha lamentat “profundament que qui va comunicar per carta la demolició de propietats, hui ni tan sols òbriga la boca per a respondre a preguntes que les víctimes d'aquest atropellament es formulen des de fa més d'onze mesos”. “Per al PSOE, la regressió de la costa s'ha convertit en objectiu que justifique enderrocaments, en lloc d'invertir per a protegir habitatges singulars com les de Torre de la Sal”.

En efecte, “ja ens han demostrat que el seu interés per blindar aquests immobles singulars és nul”. “I ho han fet donant l'esquena al Senat a la nostra proposició de modificació de la llei de costes que plantejava prendre en consideració l'oportunitat de blindar aquestes propietats de Castelló i de tota Espanya”.

Des del PPCS, ha assenyalat el senador, “continuarem donant batalla per la protecció de la nostra costa. Perquè des que governa Pedro Sánchez en la Moncloa, la inversió per al nostre litoral ha sigut nul·la amb l'única excepció de la platja d'Almenara, els espigons de la qual s'executen perquè el PP els va finançar en el pressupost de 2018 de Cristóbal Montoro”. “Exigim que la resta d'inversions planificades i no executades es financen i es materialitzen, perquè mentre el PSOE fa propaganda la regressió de les nostres costes amenaça cada dia a un major nombre d'habitatges”.

Pujar