8 de març de 2021 8/3/21

Milloren la seguretat viària de la via rural que uneix Cabanes i Oropesa

Milloren la seguretat viària de la via rural que uneix Cabanes i Oropesa - (foto 1)
  • Diputació i Generalitat repavimentarán els més de 6 quilòmetres de la carretera de Miravet

MÉS FOTOS
Milloren la seguretat viària de la via rural que uneix Cabanes i Oropesa - (foto 2)

La Diputació de Castelló i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat invertiran 600.000 euros de manera conjunta i al 50% en la repavimentació de la coneguda com a carretera de Miravet, una via rural de més de 6 quilòmetres de longitud que uneix els termes de Cabanes i Orpesa, la titularitat dels quals és de tots dos ajuntaments. En paraules del diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, “es tracta d'una actuació imprescindible per a garantir la seguretat en un vial molt transitat que uneix territoris de costa i interior”. Segons ha explicat, “cal renovar el ferm per a evitar l'aparició de macrosots i forats, que sorgeixen una vegada i una altra, malgrat els repegats que es va practicar en 2019 com a solució d'urgència”.

Pérez ha explicat que “donada la situació d'emergència amb la qual ens trobem, en la qual la Direcció Provincial de Trànsit instava a tancar el vial, es va optar per realitzar una neteja de la vegetació en els marges i els repegats de sots, mentre la conselleria redactava l'avantprojecte de repavimentació”.

Un avantprojecte que ja està finalitzat i que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat remetrà a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament, Emergència Climàtica i Transició Ecològica perquè aquesta autoritze l'execució de les obres. L'estudi elaborat per Política Territorial també contempla una pavimentació de les cunetes, que les faria xafables i permetria una ampliació de l'amplària del vial, encara que són actuacions que s'executaran en anualitats posteriors perquè la seua tramitació ambiental resulta més complexa.

Santi Pérez ha posat en valor el treball conjunt de la Diputació i la Generalitat Valenciana “per a solucionar l'important problema de seguretat viària existent en una carretera molt transitada i amb un ferm molt deficient, en la qual s'ha tardat massa anys a actuar”.

Pujar