28 de novembre de 2020 28/11/20

Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes

Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 1)
  • Ahir es va celebrar la nit de La Velà amb l'assistència de més d'un miler de veïns

MÉS FOTOS
Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 2)
Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 3)
Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 4)
Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 5)
Futbol, pregó i música per a gaudir del dissabte en les Festes d'Agost de Cabanes - (foto 6)

La localitat castellonenca de Cabanes va començar ahir les seues Festes d'Agost amb la presentació del llibre “Castillo de Sufera”, de l'arquitecte Pascual Fuster en el què es fa una anàlisi d'aquest bé patrimonial d'origen musulmà que va ser construït al voltant del segle XI.

Durant la presentació, l'autor va explicar l'aproximació que ha realitzat a través del llibre, finançat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cabanes, d'aquest castell a través de les restes que queden com la ceràmica, els murs…

L'alcaldessa Virgina Martí i el regidor de Cultura, Salvador Clausell, van acudir a la cita en el Casal Jove i que va comptar amb la participació d'un gran nombre de veïns que desitgen saber més sobre un dels tres castells que es troben en el terme municipal de Cabanes.

També va tindre lloc la nit de La Velà, un esdeveniment emblemàtic de l'Associació Joves de Cabanes que s'ha convertit en un referent, ja que els joves realitzen imitacions dels vídeos musicals més cridaners del moment.

De fet,  més d'un miler de veïns i veïnes no es van perdre aquesta activitat en la què la diversió, la música i la ironia van inundar l'escenari i els seus voltants.

Hui, dissabte 3 d'agost, la jornada comença amb castells unflables aquàtics al carrer La Fira per als més xicotets de la localitat. Ja a la vesprada, a partir de les 18 hores, se celebrarà el VI Memorial Ricardo Martín en el camp municipal que també porta el nom de l'homenatjat.

A les 20 hores, tindrà lloc el pregó des de la plaça de la Casa de la Cultura fins a la plaça de Els Hostals i que comptarà amb la participació del grup de danses de Cabanes.

A la nit arribarà el ball tant per als més majors com per als més joves. A les 23 hores la gent més veterana gaudirà del duo Triband, mentre que a la 1 de la matinada començarà el ball amb l'orquestra The Luxe i, finalment, la discomòbil The End a la Casa de la Cultura.

Demà, diumenge 4 d'agost, es disputarà la tirada social de guatla de la Societat de Caçadors El Mocorró i una nova edició de la carrera infantil del Club Running Cabanes. També se celebrarà la missa i posterior processó en acció de gràcies a Sant Joan Baptista i Sant Roque i el concert “Clàssics del Rock i el Pop” de la Unió Musical Santa Cecilia de Cabanes.

Pujar