17 de novembre de 2019 17/11/19

Carles Mulet lamenta que el PP ‘ataque als autors locals per participar en candidatures progressistes’

Carles Mulet lamenta que el PP ‘ataque als autors locals per participar en candidatures progressistes’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Carles Mulet lamenta que el PP ‘ataque als autors locals per participar en candidatures progressistes’ - (foto 2)

  El regidor de Cultura de Cabanes, Carles Mulet, ha lamentat avui que el PP utilitze la campanya electoral per intentar generar dubtes sobre els autors locals.

  Mulet ha explicat que l’ajuntament té previst presentar el dia 17, un llibre de gran interès per la població, sobre els plafons i capelletes de la Mare de Déu de les Santes, coincidint amb aquesta festivitat local. Aquest llibre ha suposat un gran treball de mesos de recopilació i elaboració per part d’un veí del poble, de reconegut prestigi i que ha participat en tot tipus d’associacions i esdeveniments culturals i publicacions de recuperació del patrimoni cultural del municipi “ si hi ha una persona relacionada amb la cultura al nostre poble, reconegut per tothom, eixe és Andrés Siurana Collado”

  Aquest llibre, com s’ha vingut fent amb altres publicacions d’autors locals, s’ha fet baix el criteri d’interès per al municipi, i se seguirà el mateix criteri seguit fins ara per esta regidoria; no es pagarà cap dret ni traurà cap benefici econòmic l’autor, i es posarà a la venda a preu de cost per part de l’ajuntament perquè finalment no comporte cap despesa considerable a les arques públiques. “Es tracta d’un obra d’un valor indiscutible, que segur serà apreciada per tots els veïns i veïnes, donat que és un treball rigorós sobre un patrimoni sentimental, històric i religiós del municipi. Al final, es pretén, com en la publicació anterior d’aquesta col·lecció, sobre el Prat de Cabanes, o el retallable sobre l’arc romà , editar des de l’ajuntament els estudis d’autors del poble i relacionats amb el patrimoni cultural, arquitectònic, etnològic, mediambiental, etc. del municipi , perquè puguen compartir el seu saber, i en este cas es tracta d’una exquisida recopilació de tots els panells ceràmics i capelletes, estudi mai abans fet, i la idea és que el cost per a l’ajuntament siga mínim”.

  Mulet ha afirmat que la nota de premsa enviada pel número dos del PP local, José Manuel Nos, és un menyspreu cap al govern i cap a l’autor. El regidor de Cultura ha remarcat que aquest llibre va ser començat a elaborar i es va pressupostar molt abans que l’autor decidirà lliurement participar en una candidatura electoral “que vaja el quart de la candidatura d’Units pel Poble-Compromís, no és cap mèrit ni demèrit; hem publicat, contractat activitats de tot tipus, i donat veus a tots els veïns i veïnes amb inquietuds, sense preguntar el seu color polític”.

  Mulet ha exigit a Nos un rectificació pública davant aquest atac gratuït “s’ha atacat a un veí simplement per anar en un candidatura progressista; s’ha menyspreat un rigorós estudi sobre La Mare de Déu de les Santes i les seues ceràmiques i capelles, simplement per haver-ho escrit una persona, de la que no es pot dubtar ni ètica ni culturalment, que ha decidit lliurement formar part d’una determinada candidatura. Igualment, el regidor de Cultura ha convidat a Nos i la resta del PP a acudir a la presentació el pròxima dia 17 de Maig a les 19:30 del llibre de ”Les capelletes i plafons Ceràmics de la Mare de Déu de les Santes” en l’esglèsia parroquial de Sant Joan Baptista”.

  ocultar
  Carles Mulet lamenta que el PP ‘ataque als autors locals per participar en candidatures progressistes’
  Pujar