elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabanes lluita contra la despoblació de l'interior de Castelló amb un nou projecte pilot

Cabanes lluita contra la despoblació de l'interior de Castelló amb un nou projecte pilot

    L'Ajuntament de Cabanes participa en un projecte pilot l'objectiu del qual és lluitar contra la despoblació creixent a l'interior de la província de Castelló posant el focus en una visió territorial supramunicipal que complemente les capacitats individuals de cada municipi. Així doncs, al costat de Cabanes també participen la Universitat Jaume I, el Col·legi d'Arquitectes de Castelló, la Diputació de Castelló i el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta, que aporten diferents pensaments per a sumar en una mateixa línia de suport a les comarques de l'interior castellonenc.

    Entre alguns dels objectius de l'aliança està reforçar la cooperació públic-privada per a maximitzar els recursos del territori, així com adaptar el marc legal i els processos administratius a la realitat immediata del món rural. En termes econòmics, es plantegen opcions com la reforma d'una política integral que fomente la iniciativa empresarial i l'economia social que pose en valor el paper estratègic de la cadena agroalimentària. Així doncs, el consistori de Cabanes ja comença a treballar en aquest nou projecte: “Estem preparats per a donar una resposta àgil a les necessitats d'habitatge i sòl empresarial. Volem impulsar mesures que ens permeten captar talent jove a l'interior, i especialment el femení. Per això donem suport a aquest projecte”, explica l'alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí.

    Entre les pròximes mesures està l'estudi d'habitatge disponible a Cabanes, tant en lloguer com en venda, per a descobrir quines mancances existeixen i quines oportunitats es poden treballar per a atraure joves que vulguen viure en pobles amb igualtat de condicions i oportunitats que a les ciutats, tant socials com culturals i empresarials.

    Pujar