3 de juny de 2020 3/6/20

Cabanes celebra este cap de setmana unes jornades per donar a conèixer els jaciments del Mortòrum

Cabanes celebra este cap de setmana unes jornades per donar a conèixer els jaciments del Mortòrum - (foto 1)

    El regidor de Cultura i Patrimoni de Cabanes, Carles Mulet, ha donat a conèixer les jornades organitzades per l'ajuntament per donar a conèixer el jaciment del Mortòrum.

    La primera activitat serà una xerrada a càrrec de l'arqueòleg de la Diputació, Gustau Aguilella, el qual du més d'una dècada al front dels treballs de recuperació d'aquest entorn. Aquesta xerrada didàctica tindrà lloc a partir de les 19:00 al Casal Jove.Es projectaran recreacions i imatges dels treballs arqueològics fet pels serveis de la Diputació, en els quals també ha col·laborat l'ajuntament ( per exemple aquest any finançant les actuacions per posar en valor el túmul funerari ':

    La jornada continuarà el diumenge a partir de les 9:00 on es farà una pujada al jaciment, on el propi Aguilella s'encarregarà de fer la visita guiada, explicant cada indret dels recuperats.

    Mulet ha valorat que després de l'èxit el mes passat amb la pujada al Castell de Miravet, i l'expectació generada per aquesta nova activitat, demostra com valora la gent del municipi el seu extens patrimoni, i on sempre acaben descobrint dades desconegudes que encara fan apreciar més el legat històric. Des de l'equip de govern progressista, s'ha explicat que es preveu per als 2017 poder continuar amb els treballs amb la Diputació Provincial.

    Pujar