elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es busquen voluntaris per a cuidar els gossos d'altres persones

Es busquen voluntaris per a cuidar els gossos d'altres persones
  • València o Alacant ja disposen d'esta mena de plataforma que connecta als amos dels gossos amb persones que els cuiden de manera gratuïta, per diversió i amor a les mascotes

Vols cuidar del gos del teu veí o d'una persona desconeguda? Si t'agraden els animals i tens temps, pots fer-ho gràcies a una comunitat en línia que connecta als amos dels gossos amb persones que els cuiden de manera gratuïta, per diversió i amor als animals.

I és que segons un estudi publicat per la Fundació Affinity l'any 2022, amb les dades extretes de l'Estudi sobre Abandó i Adopció d'animals de companyia en 2021, el 4% dels abandons de gossos i gats durant este període es va produir per falta d'espai o de temps per part dels seus amos. Quan es té un gos, no sempre és possible eixir a passejar amb ell i passar tant temps junts com un desitja. Fins i tot, moltes vegades, viatjar amb ell, com ara per Setmana Santa, és difícil, ja que en molts llocs turístics, no ens permeten portar una mascota amb nosaltres.

Per això, després de formalitzar-se esta plataforma a França, la iniciativa ha arribat a Espanya. Es tracta de ‘Presta'm el teu gosset’, una comunitat en línia molt consolidada a França que va nàixer per a connectar a persones que busquen cuidadors temporals per als seus gossos, amb aquelles persones que desitgen cuidar d'ells, però no tenen la possibilitat de tindre un propi. 

Es tracta de la primera plataforma de passejos voluntaris de gossos amb un enfocament solidari que existeix. Els propietaris no paguen als voluntaris, simplement els ofereixen l'oportunitat de compartir un poc de la vida del seu gos. No obstant això, se'ls demana als amos que li proporcionen menjar i tot el que el gos necessite per a sentir-se còmode.  

Presta'm el teu gosset ja compta amb més de 65.000 membres a Espanya. Les ciutats en les quals més s'utilitza de moment són, per este ordre, Madrid i Barcelona, seguides per València, Sevilla, Màlaga i Saragossa. A Alacant ja hi ha 750 inscrits.

Pujar