elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Homenatge a Maraya, la llegenda dels bous al carrer de Borriana

Homenatge a Maraya, la llegenda dels bous al carrer de Borriana
Homenatge a Maraya, la llegenda dels bous al carrer de Borriana
  • La Federació Taurina de Borriana ens ha cedit les imatges que quedaran ja per al record

Coincidint amb les festes de la Misericòrdia de Borriana, la Federació Taurina va decidir rendir un homenatge a Juan Vicente Montón ‘Maraya'. La plaça de la Vila es va omplir d'aficionats i emboladores que tant han admirat a qui s'ha convertit ja en una llegenda i un exemple d'inspiració per a tants aficionats als bous al carrer.

Amb aquelles imatges i altres històriques que es quedaran per al record i que formen part ja de la història col·lectiva dels bous al carrer a Borriana i en gran part de la Comunitat Valenciana, la Federació Taurina de Borriana ha elaborat un vídeo que es va estrenar durant el lliurament dels premis taurins de 2022 i que ha cedit a elperiodic.com perquè els lectors d'aquest mitjà digital puguen visualitzar els millors moments de Juan Vicente Montón ‘Maraya’ al costat del bou.

‘Maraya’ moria a principis d'aquest 2022 i ací naixia la llegenda d'aquest rodador que va recórrer els festejos taurins de la província de Castelló entre els anys 70 i 80.

El seu estil, arriscat i nou, va començar a cridar l'atenció entre els aficionats al bou, que seguien les marxes de Maraya i la seua quadrilla de rodadors, que prompte van començar a ser  molt coneguts en tots els municipis de la Comunitat Valenciana, i fins i tot en zones més allunyades, com Saragossa o Madrid.

Pujar