8 d’agost de 2020 8/8/20

Veïns de Borriana denuncien l'abandó del Camí Fondo i exigeixen la seua neteja

Veïns de Borriana denuncien l'abandó del Camí Fondo i exigeixen la seua neteja - (foto 1)
  • Fems acumulats en vorals i proliferació de matolls i herbes ofereixen una imatge degradada d'una via que en el seu tram marítim utilitzen residents i visitants

MÉS FOTOS
Veïns de Borriana denuncien l'abandó del Camí Fondo i exigeixen la seua neteja - (foto 2)
Veïns de Borriana denuncien l'abandó del Camí Fondo i exigeixen la seua neteja - (foto 3)

Veïns i residents del Camí Fondo de Borriana han tornat a denunciar l'abandó d'una via que acumula fems en vorals i matolls i herbes que creixen sense control per la falta de manteniment. La denúncia no és nova, tal com assenyala el regidor del PP a Borriana, Carlos Solá, “però cada any es repeteix perquè no existeix cap pla de manteniment ni conservació de la camins rurals”.

“El problema del Camí Fondo es reprodueix cada estiu perquè és en aquesta època quan el nombre de residents i visitants s'incrementa”. No obstant això, “la solució vindria d'una forma senzilla i ràpida si el responsable de Via Pública realitzara un pla integral de camins i planificara la conservació i el manteniment dels mateixos en llaures a no degradar-los”.

El treball “és senzill i pràctic”, però és evident que el PSOE no està per la labor de desenvolupar-lo, considera Carlos Solá. Des de fa mitja dècada el PP proposa aquesta solució per a actuar de manera periòdica en els camins rurals i evitar que s'abandonen. “Si existira una planificació, no ja només s'evitaria la brutícia i fems en cunetes i vorals, mantindríem en condicions òptimes els camins tant a nivell de paviment com pel que fa a la vegetació”.

Des del PP, “continuem tendint la mà al PSOE perquè actue”. “Borriana compta amb una àmplia xarxa de camins que no sols són transitats durant l'estiu, també durant la campanya citrícola i al llarg de l'any, ja que a més d'accedir a zones de cultiu també condueixen a residencials”. En aquest sentit, “és necessari planificar una inversió al llarg de l'exercici per a evitar que es degraden i mantindre en condicions vies de comunicació que cada dia recorren milers de veïns”, ha considerat l'edil.

Pujar