20 de gener de 2021 20/1/21

El PP urgeix obrir el centre de salut del Port i recuperar la inversió perduda en sanitat

El PP urgeix obrir el centre de salut del Port i recuperar la inversió perduda en sanitat - (foto 1)
  • La formació lamenta que "les retallades del PSPV han deixat aquest centre, tancat des de fa dos mesos, sense l'ampliació que el PP portava en programa per a habilitar un polifuncional sanitari"

El Partit Popular de Burriana ha reclamat al PSPV que siga exigent davant Sanitat per a garantir la reobertura dels centres de salut tancats durant la pandèmia “i lluitar perquè la ciutat reba la inversió en matèria sanitària que mereix en lloc de les retallades que el perjudiquen”, tal com ha considerat Consuelo Suay, regidora del PP a Burriana.

L'edil posa l'accent principalment en el centre de salut del Port, els pacients del qual han sigut reassignats al Grau generant queixes i molèsties entre els residents, especialment la població de major edat que ha de buscar un transport per a poder accedir al centre, lamenta la formació en un comunicat. “Aquest centre està pendent d'una ampliació i reforma de les seues instal·lacions que segueix sense comptar amb pressupost”.

De fet, el Partit Popular havia previst en el seu programa l'ampliació de les dependències amb l'objectiu de construir un polifuncional sanitari que donara la deguda cobertura que mereixen els ciutadans de la platja. “No obstant això, mancant aquesta inversió, es podrien haver escomés mesures temporals com l'ampliació amb un lloguer d'espais annexos”.

De fet, hui aquests pacients estan assignats al centre de salut del Grau, el que va construir el Partit Popular durant el seu mandat i que hui assumeix a una població a la qual el PSPV ha tancat el seu centre, el del Port. “Ells es dediquen a tancar, a retallar i a bloquejar serveis que per a nosaltres són fonamentals. Nosaltres lluitem per l'atenció sanitària que va provocar l'ampliació de serveis del Port en horari de matí i vesprada durant tot l'any, la construcció del Polifuncional del Grau, el nou centre d'especialitats de Novenes de Calatrava i l'establiment de bases d'ambulàncies”. 

Per a Suay, a les portes de la recuperació de les llibertats demà dilluns 22 de juny, “és urgent que els veïns disposen dels serveis de salut reoberts amb les degudes condicions de seguretat i higiene marcades pels protocols COVID-19”. En aquest sentit, “el PSPV pot comptar amb el nostre suport i experiència a millorar la cartera de serveis sanitaris de la nostra ciutat per a trucar a les portes de Sanitat i exigir que després de cinc anys de retallades aproven les partides econòmiques que permeten donar la deguda atenció als nostres veïns”, ha conclòs la regidora.

Pujar