4 de desembre de 2020 4/12/20

PP: “El tripartit rebutja de nou rebaixar l'IBI en 2017”

PP: “El tripartit rebutja de nou rebaixar l'IBI en 2017” - (foto 1)

  El grup municipal del Partit Popular a Borriana ha lamentat que un any més el tripartit es negue a rebaixar l'Impost de Béns Immobles. Un tribut que arriba a la pràctica totalitat dels veïns de la ciutat i la rebaixa de la qual 'constitueix una injecció d'estalvis per a les famílies de Borriana '.

  Aquesta circumstància va motivar que el PP, durant els seus dos últims anys de govern i una vegada superada la pitjor etapa de la crisi, s'aplicara una rebaixa a l'impost que entre els exercicis 2014 i 2015 va sumar prop d'un 5%.

  En aquell moment, ha recordat Fuster, la regidora Cristina Rius, avui delegada de la cartera d'Hisenda, demandava accions contundents en la rebaixa d'aquest impost per a generar estalvis a les famílies. 'No obstant açò, resulta desconcertant que sent ella ara la que assumeix la responsabilitat de la gestió econòmica a Borriana no implemente aquelles promeses que durant la seua etapa en l'oposició va enarborar amb tanta vehemència '.

  Per a Fuster és sorprenent que el tripartit 'que va arribar anunciant una ferma defensa de les famílies, garantint el rescat ciutadà i l'aposta per l'atenció social, demostre amb els seus fets que aquest lliurament pels veïns era sol temporal, fins a arribar a l'alcaldia, doncs una vegada s'han repartit el govern local, les persones han deixat de ser la seua prioritat '.

  Des del grup municipal del Partit Popular consideren que 'la millor fórmula per a injectar estalvis a les famílies seria la reducció d'impostos que, com a est, afecten a la pràctica totalitat dels veïns '. No obstant açò, 'atès que han decidit no reduir-ho i mantenir-ho idèntic al d'aquest 2016, proposem que injecten fons per a atendre l'emergència social que demostren la seua defensa dels veïns '. A més a més, ha recordat Fuster, 'la regidoria de Serveis Socials solament ha percebut 50.000 euros més en 2016 que els que nosaltres reservem l'any 2015. Una circumstància que posa novament en dubte la credibilitat d'un missatge, el social, que tant van explotar durant la campanya electoral '.

  Pujar