24 de setembre de 2020 24/9/20

Les treballadores de la neteja dels instituts de Burriana es manifesten pels impagaments

Les treballadores de la neteja dels instituts de Burriana es manifesten pels impagaments  - (foto 1)
  • Han aprofitat la visita de la Consellera d'Igualtat i el d'Educació per a denunciar la seua situació

Galeria de fotos
Burriana - Manifestación Limpiadoras
Burriana - Manifestación Limpiadoras
MÉS FOTOS
Les treballadores de la neteja dels instituts de Burriana es manifesten pels impagaments  - (foto 2)
Les treballadores de la neteja dels instituts de Burriana es manifesten pels impagaments  - (foto 3)
Les treballadores de la neteja dels instituts de Burriana es manifesten pels impagaments  - (foto 4)

"Demane el que és meu", "Conselleria consent", "El meu sou per a quan?" o "Vaga indefinida", són algunes de les consignes que hem pogut veure aquest dimarts en la manifestació que han convocat les netejadores dels dos instituts públics de Burriana enfront de l'Auditori Juan Varea. Ho han fet aprofitant la visita que tant la Vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, així com el Conseller d'Educació, Vicent Marzà han realitzat a Burriana amb motiu del lliurament dels premis Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana.

"Estem molt contentes perquè la convocatòria ha tingut un gran acolliment, moltes companyes han vingut d'altres municipis com Sagunt, Almenara, Nules a pesar que hi havia una assemblea per a abordar l'assumpte", ha declarat una de les treballadores afectades pels impagaments a elperiodic.com. Des del mes de novembre no cobraven i les que el fan, reben els cobraments amb retards.

En total són quinze les treballadores afectades en la localitat de Borriana: "Hem parlat amb l'alcaldessa de Burriana, el conseller d'Educació i Mónica Oltra i els hem explicat la situació. Ells ens han dit que estan estrenyent a l'empresa perquè els pague. Ens han atés i ens han alçat l'ànim perquè estem molt decaigudes, no véiem la llum al final del túnel", ha expressat la treballadora a aquest digital.

Aquests impagaments afecten les treballadores de neteja d'instituts i altres centres de les empreses Raspeig i Netalia en tota la Comunitat Valenciana. A la província de Castelló són 120 les empleades que estan patint aquests impagaments i també afecta a escoles infantils i altres edificis públics. Hi ha convocada una vaga indefinida en tots aquests centres fins que se solucione el problema dels impagaments.

Pujar