23 de gener de 2021 23/1/21

El PP tendeix la mà a PSPV i Compromís per a "defensar als citricultors de Borriana"

El PP tendeix la mà a PSPV i Compromís per a "defensar als citricultors de Borriana" - (foto 1)
  • El regidor del PP, Vicente Tejedo, confia en que la moció sobre citricultura que reclama ajudes per al sector “prospere per a atendre als nostres veïns”

El Grup Municipal del Partit Popular de Borriana ha tendit la mà a PSPV i Compromís per a recolzar una moció “en defensa dels citricultors de Borriana”. “L'objectiu d'aquesta iniciativa és ser capaços de donar alé als professionals d'un sector que l'estan passant mal i que afecta a centenars de famílies de la nostra ciutat”.

Així ho ha argumentat el regidor del PP a Borriana, Vicente Tejedo, qui ha confiat que la moció que exigeix desbloquejar l'ordre d'ajudes de “mínimis” per als professionals del camp “ha d'arribar sense dilació”. “El PSOE està bloquejant huit milions d'ajudes que han de compensar les pèrdues de la campanya del passat any. I ha de fer-ho perquè és una soga que cada vegada més asfíxia al sector, del qual viuen moltes famílies de la nostra ciutat”.

Per a Vicente Tejedo, “per damunt de colors polítics i ideologies, per damunt de les sigles dels partits, està Borriana”. Per aquest motiu, “aquesta iniciativa que presentem al ple pretén aconseguir un suport unànime que garantisca la protecció dels veïns que s'empren en el camp i que demanden que s'activen ajudes que els garantisquen oxigen i futur”.

La decisió del PSOE de bloquejar la convocatòria d'aquesta ordre d'ajudes és “injusta”. “Incompleixen el seu compromís de donar suport al sector i castiguen a un sector que encadena crisi cada any”. Per aquest motiu, la proposta que Tejedo defensa planteja que, “en cas que els afectats per les pèrdues de la campanya 2018-19 no puguen accedir a la convocatòria, s'habilite una partida pressupostària extraordinària. Perquè si aquestes ajudes no arriben a qui les espera, tornarem a fracassar en l'intent de donar suport al sector”.

Des del Partit Popular de Borriana esperen “el suport sense fissures de tota la corporació. Aquesta és una moció que defensa a la nostra ciutat, que reivindica a Borriana com a bressol citrícola i que mira pels agricultors, no per les sigles”, ha conclòs Tejedo.

Pujar