elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Suprem dóna la raó a Borriana que no haurà d'abonar 1,4 milions per les expropiacions del cementiri

El Suprem dóna la raó a Borriana que no haurà d'abonar 1,4 milions per les expropiacions del cementiri

    La Sala del Conteciós Administratiu de la Secció Cinquena del Tribunal Suprem ha fallat en favor de l'Ajuntament de Borriana després del recurs presentat per la institució municipal davant el pagament d'1,4 milions que el TSJCV havia marcat com a xifra a abonar per les expropiacions dels terrenys contigus al cementiri municipal. En la documentació remesa avui mateix al consistori, el Suprem detalla que "anul·lem la sentència recorreguda, que declarem sense valor ni efecte algun en relació exclusivament a la finca 2744 al fet que es refereix l'acord originàriament impugnat". Així, es desestima el recurs interposat per al mercantil Atitlan S.A. i l'expropiació queda establerta en els 148.552 euros que ja es van abonar per aquesta expropiació i en els quals havia fixat la quantia total el Jurat Provincial d'Expropiacions. Segons ha explicat el departament d'Hisenda municipal i els tècnics municipals, es tractava de la diferència de qualificació del sòl, que el mateix Suprem s'ha encarregat d'aclarir reafirmant que es tracta de sòl rural.

    D'aquesta forma, l'Ajuntament de Borriana tanca el capítol de pagaments per les fins a 5 expropiacions realitzades, ja que durant l'últim any i mig es van abonar les quantitats estipulades per les actuacions sobre els terrenys privats, en la qual també s'incloïa el pagament de 477.000 euros per un altre dels terrenys propers al cementiri, i per la qual el consistori no va poder interposar recurs davant el Suprem per no aconseguir la quantia mínima que ho permet. Així, després de la resolució de desestimació del Suprem de les al·legacions presentades per la mercantil propietària dels terrenys situats al costat del cementiri municipal, Borriana ja ha liquidat tots els pagaments pendents per aquestes expropiacions, ja que la xifra inicial que havia marcat com justipreu el TSJCV ja va ser abonada fa mesos.

    Tal com ha celebrat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, "estem molt contents que l'estament judicial haja entès les raons que s'al·legaven des del consistori i que demostraven la qualificació de sòl rural a la zona contigua al cementiri municipal. El fet de no haver de fer front a un pagament d'1,4 milions d'euros i que la xifra total que ja vam abonar siga de menys de 150.000 euros és una gran notícia per al conjunt de la societat borrianenca, que veu com l'Ajuntament treballa sempre amb l'objectiu de reduir qualsevol tipus de cost per a les arques municipals i que així, els recursos públics puguin destinar-se a les necessitats del conjunt de la població".

    Pujar