19 de setembre de 2020 19/9/20

Suborn polític o ajuda a un amic? Ix a la llum la conversa entre Aguilera (Cibur) i Navarro (Se Puede Borriana) denunciada davant Fiscalia

Suborn polític o ajuda a un amic? Ix a la llum la conversa entre Aguilera (Cibur) i Navarro (Se Puede Borriana) denunciada davant Fiscalia - (foto 1)

  La polèmica en l'Ajuntament de Borriana ha tornat a reavivar-se després d'eixir a la llum la conversa en la qual la portaveu de Cibur Borriana, Mariola Aguilera, oferiria un lloc de treball al regidor de Se Puede Borriana, Manel Navarro, a canvi, suposadament, d'una contraprestació política.

  El Mundo ha publicat aquest enregistrament en la qual s'escolta com Mariola Aguilera convida a l'edil de Se Puede Borriana a passar-se al grup Mixt per a trobar treball, una acció que deixaria a l'actual equip de govern municipal en minoria: "Ací no et va a contractar ningú, almenys dels quals jo moga, si tu no fas un pas avant, mira si t'ho dic clar. [...] És a dir, si tu estàs disposat a fer un pas endavant i anar al grup mixt, la setmana que ve tenim treball. Si no estàs disposat a anar-te al grup mixt, Manel, així de clar t'ho dic, ho vas a tenir molt fotut, però no ara", s'escolta dir a Mariola Aguilera en la conversa filtrada.

  La polèmica va saltar fa dos setmanes quan Manel Navarro va denunciar davant la Fiscalia aquest presumpte suborn: "Jo he estat movent el teu currículum però, clar, la putada que tenim nosaltres, no tu: tu, jo i qualsevol que estiga en l'Ajuntament saps? és que, clar, lel que busques ha de ser alguna cosa que et deixe compaginar fins que acabe la legislatura, almenys els dijous en les comissions i tal", diu la portaveu de Cibur a Borriana.

  Elperiodic.com ha entrevistat a Mariola Aguilera per a conèixer la seua valoració sobre aquests enregistraments que acaben de fer-se públics. El que ha sigut denunciat com a presumpte "suborn" és per a la portaveu de Cibur "ajudar" a un amic: "Jo no li faig xantatge en cap moment, al contrari, li faig veure la realitat que si va a cercar un treball normal ha de passar-se al grup mixt perquè cap empresari ho va a contractar tenint responsabilitats de govern", es defensa Aguilera i afig: "Aquests nous polítics són innocents i imprudents i es pensen que per estar en l'equip de govern els van a contractar".

  Mariola Aguilera, en una altra part de la conversa publicada aquest matí, trau el tema dels pressupostos municipals que s'acaben d'aprovar: "El pressupost tu ja no has d'aprovar-ho [...] Em referisc, al fet que quan s'arribe a plantejar aqueix pressupost tu has de plantejar les teues condicions, has d'estar en el grup mixt. Clar, sempre que arribes a signar el contracte laboral o no. Perquè si ho fas igual, és que igual vas a signar. Saps quin seria el tema més fàcil? Oblidem-nos del tema laboral: grup mixt, moció de censura i tu 2.000 euros al mes, 14 pagues. Ja tenim atur", conclou Aguilera.

  La portaveu de Cibur insisteix que la seua intenció no era fer xantatge polític sinó ajudar a un amic en un tema personal: "Li vaig dir que l'única opció que quedava per a no deixar l'Ajuntament era demanar a l'alcaldessa dedicació exclusiva". I afig: "Açò va ser un divendres i el dilluns següent va haver-hi una brega enorme en el despatx d'alcaldia entre María Josep Safont, Cristina Rius, el seu número u i Manel". Aguilera vincula aquesta conversa amb la discussió i conclou: "Li ha eixit malament la jugada amb uns i amb uns altres així que l'única alternativa que li ha quedat ha sigut aquesta".

  Des de Cibur, Aguilera diu sentir-se molt tranquil·la: "Estic amb la consciència molt tranquil·la i tinc moltes ganes que se sàpia tot perquè el temps pose a cadascun en el seu lloc". La portaveu del grup descarta dur a terme accions judicials, de moment: "No vaig a entrar en aquest joc, quan tinga la resolució judicial prendré decisions".

  Mariola Aguilera diu sentir-se traïda perquè ella solament intentava ajudar a un amic: "Ací es demostra la mala fe que aquest senyor ha tingut acudint a mi com a amic -i ho ha fet durant més de dos anys- i damunt gravant les converses". "Quin rèdit polític vaig a traure jo d'açò?, absolutament cap", conclou Aguilera.

   14 comentaris
  Soberana
  Soberana
  12/12/2017 03:12
  Fuera ya

  Mariola VETE YA, y de paso tú también Manel. Burriana no se merece el espectáculo que estais dando, pero sobre todo lo de Mariola es indigno de nuestro querido pueblo. Nuestras instituciones no se merecen que esta señora continue manchando más su imagen con su tono, prepotencia y ahora con todo este asunto. Si esto es lo que sabemos, ¿qué no habrá detrás? ¿Porqué los que la han acompañado en las listas se acaban marchando de su lado? ¿Qué fue del pintor que la acompañaba? ¿Qué fue del señor rosquilleta que tanto la asesoraba? ¿Qué ha sido de tantos y tantos de sus listas a los que no se sabe qué prometió? Es decir, todos van con ella a ver lo que sacan, pero al final la acaban abandonando. ¿Será casualidad? Miedo me daría que una persona así fuese la alcaldesa. Imagínense: ¿quieres un trabajito?... pues haz esto. ¿Quieres contratar con el ayuntamiento?... pues haz lo otro. Qué miedo me dan estas cosas. Y esto pasa aquí, en Burriana, no en la otra parte del mundo.

  Pujar