elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salut Pública confirma l'existència de diversos casos de covid en els col·legis de Borriana

Salut Pública confirma l'existència de diversos casos de covid en els col·legis de Borriana
  • Algunes aules han sigut confinades i en altres Sanitat no es veu necessari l'aïllament

Els contagis de covid estan tornant a augmentar a Borriana i després de quatre brots d'àmbit educatiu confirmats per la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en les últimes dues setmanes, des de la Generalitat Valenciana s'ha remès un comunicat als centres educatius.

En aquest, Salut Pública assenyala el “impacte en el nombre de casos declarats en la població de Borriana en els últims quinze dies, especialment en edat escolar”, per la qual cosa ha remès unes recomanacions per a frenar la transmissió en els centres educatius de la localitat.

Sanitat assenyala la importància de comunicar als centres els casos positius de xiquets en edat escolar, romandre en el domicili familiar quan algun convenient estiga pendent de realització de prova PCR fins que es conega el resultat, si hi ha simptomatologia en els xiquets cal acudir al centre de salut de referència i, en el mateix comunicat, assenyala que que Educovid recomanarà la “realització de quarantenes preventives i estudis de contactes quan existisca un sol cas confirmat a l'aula”.

No obstant això, segons ha pogut saber elperiodic.com en alguns col·legis sí s'ha confinat l'aula, com és el cas del col·legi Penyagolosa, on s'ha confinat el docent i la classe d'infantil. No obstant això, en altres centres com el Pare Vilallonga, “s'ha comunicat a Salut Pública que en la seua valoració no veu la necessitat del tancament de l'aula” encara que recomana a les famílies que si els seus fills es troben malament han de comunicar al centre de salut que a la seua aula s'ha registrat un cas positiu.

L'edil d'Educació, Ramón Monferrer, ha assegurat que “hi ha algun cas de covid en quasi tots els col·legis de Borriana” però “el confinament depèn de Salut Pública”. No obstant això, el regidor ha assenyalat que “ens han confirmat que la situació està bastant controlada i els casos estan baixant”.

Encara que la situació més destacada de contagis es va viure en el col·legi Roca i Alcaide fa una mica més d'una setmana, apunta l'edil.

Monferrer ha recordat que els casos més significatius estaven localitzats i des de l'Ajuntament s'ha realitzat un seguiment perquè es guarde la quarantena que ha sigut imposada des de la conselleria.

Borriana té actualment 125 casos actius de covid, deu més que ahir, segons ha informat la Generalitat Valenciana, una xifra que situa a la capital de la Plana Baixa en una taxa d'incidència de 360,41 casos per cada 100.000 habitants.

Pujar