elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Safont considera que la sentència favorable al PAI Sant Gregori obri les portes al futur de Burriana

Safont considera que la sentència favorable al PAI Sant Gregori obri les portes al futur de Burriana
  • Les troballes arqueològiques retarden l'evolució de les obres d'aquesta urbanització

L'alcaldessa de Burriana, Mª Josep Safont, ha valorat de manera positiva la sentència dictada pel Jutjat nº1 de Castelló el passat 28 de juny respecte al PAI Sant Gregori. Per a la primera edil, la justícia “ens dóna la raó” perquè "la sentència posa d'interès que l'acord transaccional vela per l'interès públic enfront d'aquells que deien que les coses s'estaven fent incorrectament”.

Així, Safont ha recordat que una part de l'oposició exigia resoldre la condició d'agent urbanitzador i tornar a traure el projecte. No obstant això, “la sentència diu que aqueixa no haguera sigut la solució perquè hauria suposat continuar el projecte amb una nova normativa que haguera retardat molt i impossibilitat tirar avant el projecte”.

Per a l'alcaldessa de la capital de la Plana Baixa, “considerem que el PAI Sant Gregori és transcendental i obri les portes al futur de Burriana” perquè “gràcies al Golf podem obrir aqueix futur a altres àmbits”.

Cal assenyalar que en la fallada judicial al qual ha tingut accés elperiodic.com, el magistrat destaca l'actuació dels tècnics municipals per l'existència d'un gran nombre d'informes negatius emesos i, no observa cap precepte que impedisca la sol·licitud d'informes externs, i que aquests són ajustats a la legalitat. 

A aquest punt s'ha referit l'alcaldessa de Burriana assegurant que “es poden demanar informes externs sempre que estiguen ben argumentats jurídicament i que siguen preceptius de poder presentar-se per part d'una contractació externa”.

Per a Safont lleva ferro a aquesta puntualització del jutge i afig que “els tècnics estan fent el seu treball” pel que considera que “són qüestions jurídiques i que cadascun fa la seua valoració”. “No es tracta de qui ho fa bé o malament”, ha afirmat.

Sobre el ritme de les obres, l'alcaldessa de Burriana ha assenyalat que han tingut alguns retards per les grans troballes arqueològiques de la zona: “Hi havia una previsió de treball arqueològic d'uns límits i s'han desbordat” pel que ha sigut necessari “replantejar algunes actuacions i algunes previsions en obra” i “la conselleria de Cultura ja està mirant com avançar”.

No obstant això, malgrat que “ha disminuït la intensitat de les obres per alguns recursos contra el cobrament de quotes” i “avancen a un ritme més lent del que voldríem”, Safont es mostra optimista.

De fet, tal com els va comptar elperiodic.com, es vol donar protagonisme al valuós jaciment arqueològic que es va descobrir fa uns mesos durant els treballs en la zona. L'objectiu és incloure'l en el projecte i que la societat el puga conèixer. 

Es tracta d'un jaciment que en aquests moments es correspon a la vila marítima excavada més gran de la Comunitat Valenciana, i tota la zona mediterrània, i en la qual encara queden mesos de treball per a poder descobrir-la. El Museu Arqueològic Municipal de Burriana va dissenyar una visita virtual a aquest jaciment amb imatges preses amb dron. Es pot visitar ACÍ.

 

Pujar