31 d’octubre de 2020 31/10/20

Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana

Burriana - 75 Aniversario de Junta Local Fallera - Entrevistas Reinas Falleras y Presidentes
Burriana - 75 Aniversario de Junta Local Fallera - Entrevistas Reinas Falleras y Presidentes
  • Pràcticament les 43 Reines Falleres de la ciutat han participat en esta commemoració que passarà a la història de les Falles de Borriana

Galeria de fotos
Burriana - 75 Aniversario de Junta Local Fallera
Burriana - 75 Aniversario de Junta Local Fallera
Galeria de fotos
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Pasacalle y Vestíbulo
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Pasacalle y Vestíbulo
Galeria de fotos
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Acto hasta 1993
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Acto hasta 1993
Galeria de fotos
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Acto hasta 2017 y Cena
Burriana - 75 Aniversario Junta Local Fallera - Acto hasta 2017 y Cena
MÉS FOTOS
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 2)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 3)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 4)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 5)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 6)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 7)
Retrobaments i molta emoció en el 75 aniversari de la seua Junta Local Fallera de Borriana - (foto 8)

Difícil ha sigut trobar a un borrianenc que no s'haja emocionat amb la commemoració del 75 aniversari de la Junta Local Fallera. Una vesprada plena d'emocions, retrobaments, història i molt esperit faller entre els centenars de veïns o antics fallers de Borriana que s'han reunit esta vesprada en un abarrotat Teatre Payà per a rememorar la història de les Falles en la capital de la Plana Baixa.

A la vesprada es reunia tota la societat fallera de les últimes sis dècades en la plaça de l'Ajuntament per a desfilar en conjunt cap al Teatre Payà. Així, pràcticament les 43 Reines Falleres de la història, majors i infantils, han participat en esta jornada històrica. També els Presidents, dirigents i representants dels 75 anys d'història de la Junta Local Fallera. Tampoc han volgut perdre's l'acte la regidor de Festes i actual Presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer i l'Alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont.

Un moment "molt emotiu" el de la desfilada, tal com coincidien la majoria de representants fallers de la història borrianenca que han reviscut el seu regnat durant aqueixos moments: "Ha sigut com tornar a ser Reina de Borriana", comentaven algunes de les presents. A unes altres els ha sorprès que, després de molts anys, la gent seguira recordant-la, reconeixia emocionada la representant de 1998, Miriam López.

Però el que més ha emocionat en aquesta vesprada ha sigut el retrobament amb vells companys, amics i, sobretot, amants de la festa. Una vegada arribats al Payà, tots els presents han anat prenent seient i preparant-se para un altre dels moments més emotius: la pujada a l'escenari i l'homenatge.

Després del pregó de Toni Gil Trilles i el seu repàs de la història de Borriana han anat pujant a l'escenari els representants fallers: les primeres a fer-ho han sigut les actuals Dames d'Honor de la Cort de 2018, al costat de les Dames de la Ciutat i les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez. A elles li han seguit els dirigents de la Junta Local Fallera fins a l'any 93 i les Reines Falleres fins a aqueix mateix any.

Josep Manuel Palomero ha sigut el Mantenedor dels primers 50 anys de Junta Local Fallera i ha dedicat unes paraules a la qual li han seguit l'entrada dels Presidents de la Junta a partir de l'any 94 i també les Reines Falleres, tant majors com a infantils, d'a partir d'aqueix mateix any.

Javier Gual ha sigut el mantenedor dels últims 25 anys d'història de la institució i després del seu discurs ha pujat a l'escenari la Presidenta Nata de la JLF, Maria Josep Safont. Anava arribant l'hora de finalitzar l'acte però encara hi havia una sorpresa guardada: el pasdoble compost especialment per a l'ocasió per la Directora de la Agrupació Filharmònica Borrianenca, Norma Comes, sota el títol de "La Local".

La *¡Marxa de la Ciutat i la reproducció d'una especial peça com el Himne de la Comunitat en veu del faller Francisco Vilanova han sigut el tancament a una commemoració que passarà a la història de les Falles de Borriana. Després de l'acte, els allí presents han sopat en el mateix Llar Faller.

 3 comentaris
Falleret
Falleret
20/11/2017 10:11
75 anys de ...... canviem coses?

Amb 59 anys he pogut viure molts actes fallers, jo vaig entrar en aquest mon per els meus pares. Recorde en el 50 aniversari de la JLF allí en la llar fallera. Dient que el 75 aniversari seria innovador, diferent a tot. Res, emocionant? clar que si, però igual. Cal canviar coses. No podem seguir fent actes llargs, llarguíssims, exactament igual estructurats que fa 40 anys. Amb un protocol que ofega, sense sentit. El dissabte, després d'aguantar dos exaltacions agonistes, el cap de setmana anterior, un altre acte faller igual de llarg, MES de 3 hores, amb un guió calcat al de fa 25 anys, amb mantenidors que t'expliquen, que no glossen, perquè no volem mantenidors que conten la vida de ningú, sinó que amb els versos exalten la reina. El mon faller cal que canvie, si vol es clar. El problema que jo hi veig es que en els passadissos molta gent es queixa fins i tot la gent de la JLF però ningú fa res per canviar.

Pujar