18 de setembre de 2020 18/9/20

Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria

Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 1)
 • La novetat de rebre a Ses Majestats en el moll de descàrrega del Port completa una Cavalcada multitudinària que es tanca amb el lliurament de la Clau de la Ciutat als Reis

Galeria de fotos
Burriana - Cabalgata Reyes Magos
Burriana - Cabalgata Reyes Magos
MÉS FOTOS
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 2)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 3)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 4)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 5)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 6)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 7)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 8)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 9)
Els Reis d'Orient omplen Borriana de regals i alegria - (foto 10)

Centenars de xiquets i xiquetes han accedit a primera hora de la vesprada al moll de descàrrega de la Llotja de Borriana on per primera vegada arribaven a la ciutat els Reis d'Orient, ja que el canvi d'ubicació del desembarcament de Les seues Majestats es realitzava per primera vegada. I ho feien fins i tot saltant-se alguna de les tanques de protecció instal·lades per a l'ocasió per a “veure de prop als Reis” com assenyalava un d'eixos xiquets quan veia que el vaixell que els transportava era a punt d'atracar en el Port de Borriana. Amb els nervis a flor de pell com sol succeir davant l'arribada imminent dels tres Reis d'Orient que portaven amb si els regals per a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat, a més d'un se li ha fet llarga una espera que ha sigut molt menor que en anys anteriors, ja que quan a penes passaven un parell de minuts de les quatre de la vesprada, ja es podia albirar l'embarcació en la qual arribaven Les seues Majestats fins a la capital de la Plana Baixa. A la seua arribada, ja estaven esperant en primera fila la regidora de Festes i Joventut, Lluïsa Monferrer, i les dues Reines Falleres de Borriana, Judit Pesudo i Ana Giménez, que han sigut les primeres a saludar a Melcior, Gaspar i Baltassar només han pres terra. I just darrere del dispositius de seguretat organitzat des de Via Pública i amb la coordinació de la Policia Local, centenars de xiquets i xiquetes començaven a cridar i cridar als Reis perquè s'acostaren a saludar-los. Així ho han fet, i a més han començat a repartir els centenars i centenars de quilos de dolços i caramels que després continuarien llançant des de les carrosses durant la Cavalcada. Allí mateix, el regidor de Poblats Marítims i Via Pública, Vicent Aparisi, explicava que “creiem que el canvi de lloc en el qual desembarquen els Reis Mags ha sigut un encert, ja que és molt més segur i al seu torn, facilita el contacte directe entre els xiquets i les xiquetes i els tres Reis d'Orient. Si a més li sumem l'habilitació d'una zona de pàrquing que molta gent ha pogut utilitzar en aquesta arribada de Les seues Majestats, la valoració de les novetats no pot ser més positiva.

Una vegada els tres Reis Mags han saludat tant a les autoritats municipals com a tots i cadascun dels xiquets i xiquetes que s'han acostat fins al Port, han enfilat l'Avinguda Jaime Chicharro per a arribar fins a la zona d'inici de la Cavalcada de Reis pròpiament dita. Des de la central de Via Pública situada en l'Avinguda Jaume I, a les sis de la vesprada ha donat inici la desfilada de carrosses pels principals carrers de la ciutat. Després del seu pas per la *Plaça de la Generalitat, el carrer Almessies, L'Escorredor i El Raval, els tres Reis d'Orient han arribat a la Plaça Major done també estava tot llest per a l'inici definitiu d'una de les nits més especials de l'any en la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltassar han oferit els seus regals en la representació del portal de Betlem situat al costat del consistori, al que han accedit més tard per a saludar des de la balconada als centenars de persones que es donaven cita en la plaça. Des d'allí, ha sigut l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui ha donat la benvinguda a Ses Majestats i ha desitjat a tota la ciutadania de Borriana que “durant la nit rebeu tots els regals que heu demanat als Reis i que durant tot el 2018 es complisquen les il·lusions i desitjos de tots i totes”. Ha sigut el moment en el qual ha lliurat als Reis d'Orient la Clau de la Ciutat, perquè unes hores després pogueren entrar en cadascun de les llars de Borriana i així lliurar els regals. Després de l'arribada a la Llotja i la posterior Cavalcada, la regidora Lluïsa Monferrer ha declarat que “un any més, el cinc de gener es converteix en un dels dies més especials de l'any per als xiquets i xiquetes de Borriana, i hem volgut que tant la tradicional arribada al Port com la posterior Cavalcada hagen sigut tan espectaculars, acolorides i divertides com perquè alguns xicotets i xicotetes ja estiguen pensant en el pròxim any, encara que primer tocarà gaudir dels regals que els arriben aquesta nit de mans dels Reis d'Orient que ja estan a Borriana”.

Pujar