25 de maig de 2020 25/5/20

El PP reclama des de setembre solucions extraordinàries a l'ona de robatoris a Burriana

El PP reclama des de setembre solucions extraordinàries a l'ona de robatoris a Burriana - (foto 1)
  • Fortea (PP) torna a proposar un front comú per a “evitar que els nostres veïns visquen amb el pànic d'obrir la persiana del seu negoci o patir lesions per robatori”

“Ho hem demanat cada mes des de setembre. Cal buscar mesures extraordinàries per a garantir la seguretat ciutadana a Burriana que està patint una onada de robatoris des de l'any passat. I aquesta situació, que va in crescendo des de fa cinc mesos, mereix una acció extraordinària per part de la Policia Local i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat”.

L'aposta que el PP reivindica des de setembre des de 2019 l'ha tornada a reclamar hui la regidora del PP, María José Fortea. “No podem permetre que els nostres veïns visquen amb el pànic d'obrir la persiana d'un negoci i enfrontar-se a robatoris amb violència o tancar-la i no saber com es trobaran l'endemà el seu comerç”.

Fortea ha advocat per “la responsabilitat que exigeix abordar una situació d'aquestes característiques”. “És necessari crear un front comú, anar tots de la mà perquè es tracta de garantir a la ciutadania la tranquil·litat amb la qual mereix viure i hem arribat a un punt en el qual és evident que aquesta situació no està controlada”.

A la coordinació s'ha de sumar una direcció política que “des de l'Ajuntament de Burriana, amb Javier Gual al capdavant, senzillament encara no s'ha posat en marxa”. Al setembre ens van negar l'existència de robatoris, només cinc, quan en realitat es van produir 29. A l'octubre vam tornar a demanar dades i els resultats van ser més alarmants. Així, cada mes fins a aquest gener, en el qual als robatoris s'ha sumat la violència que ha provocat lesions entre els comerciants que defensen el seu mitjà de vida”.

El PP aposta per cobrir les places de Policia Local, “com reivindiquem des del passat mandat sense que s'actue”. I proposa mesures extraordinàries, com l'increment de la lluminositat als carrers, per a dissuadir als qui cometen els robatoris. “Són proposades, que plantegem amb l'objectiu de sumar solucions. Però són els professionals els que han de coordinar les accions més eficaces. I per a fer-ho és necessari que hi haja implicació des de l'Ajuntament de Burriana, amb Javier Gual al capdavant”.

Pujar