elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El recinte taurí portàtil de Borriana per a la Misericòrdia tindrà aforament per a quasi 3.000 persones

El recinte taurí portàtil de Borriana per a la Misericòrdia tindrà aforament per a quasi 3.000 persones
  • S'instal·larà en l'antiga Joia i l'Ajuntament està treballant en l'adequació del solar per a les festes patronals que es desenvoluparan del 4 al 12 de setembre

Borriana ja té ubicació per al recinte taurí portàtil: l'antiga Joia, entre la carretera del Grau i l'avinguda Cardenal Tarancón. Així ho ha confirmat la regidor de Festes, Lluïsa Monferrer, qui ha explicat que aquesta plaça té capacitat per a 5.000 persones i l'aforament s'aproximarà a les 3.000 per a complir amb les mesures sanitàries que marca la pandèmia.

La localitat està a l'espera de conéixer el cartell taurí de les festes patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia.

"Borriana és un municipi molt taurí i teníem clar que calia buscar recinte portàtil gran per a donar capacitat a tots", ha afirmat Monferrer. "La idea era buscar un recinte en el qual puga entrar la màxima gent possible, respectant l'aforament permés, i amb les mesures sanitàries del moment".

L'edil ha explicat que "portem temps remenant diferents ubicacions" i al final l'Ajuntament de Borriana i la Federació de Penyes van optar per la Joia perquè és un lloc pròxim al centre, accessible, amb zona d'aparcament als voltants i que permet coordinar l'accés de la gent, els camions amb els bous i les ambulàncies.

La intenció de l'Ajuntament i la Federació és repartir passes entre les penyes i els cadafals, però també hi haurà entrades gratuïtes per al públic en general que es podrà adquirir en taquilla o en un punt físic dins del nucli urbà. Encara que també s'està considerant la possibilitat de poder reservar l'entrada a través d'una pàgina web.

Actualment, l'Ajuntament de Borriana treballa en l'adequació del terreny per a la celebració de les festes patronals de la Misericòrdia del 4 al 12 de setembre. "S'està esbrossant el terreny perquè no hi ha hagut activitat en aqueix solar des de fa temps, i adequant el sòl per a poder col·locar l'arena i la plaça i que els vehicles puguen accedir amb normalitat", ha afirmat Monferrer.

Pujar