21 de setembre de 2020 21/9/20

PP: "El PSPV rebutja les bonificacions a les famílies monoparentals que va aprovar en 2018"

PP: "El PSPV rebutja les bonificacions a les famílies monoparentals que va aprovar en 2018" - (foto 1)
  • La moció del PP segueix sense aplicar-se i els més de 15.000 euros reservats es perden “perquè els socialistes estan més ocupats en cobrar que en treballar per Borriana”

El PSPV de Borriana segueix sense aplicar les bonificacions per a famílies monoparentals que el PP va promoure en 2018 i que l'alcaldessa i els seus socis van donar suport. La iniciativa, que el PP va portar al ple al setembre de 2018, “continua hui sent una quimera, un acord que ha caigut en sac trencat com d'altres que el PSPV avala i després ignora”.

Consuelo Suay, regidora del PP a l'Ajuntament de Burriana, ha lamentat que “passat un any des que s'aprovara la moció, el PSPV no haja fet res per articular aquestes ajudes a famílies monoparentals”. I el que és més greu, “en 2019 s'havien reservat més de 15.000 euros per a aquestes famílies i no han pogut optar a les bonificacions perquè no han fet res per a articular l'accés”. Una circumstància que es replicarà en 2020 perquè, lamentablement, “no han fet res perquè no tenen gens d'interés a treballar”.

Cal recordar que la iniciativa presentada pel PP a Borriana fa més d'un any tenia per objectiu habilitar mecanismes que permeteren a les famílies monoparentals optaren als mateixos beneficis que les ostenten la categoria de nombrosa. La proposta, que es va aprovar al setembre de 2018, no era la primera vegada que el PP la portava a ple.

La iniciativa va arribar al ple de la corporació per primera vegada en 2017. Llavors la iniciativa del PP va ser desestimada pel PSPV. Al setembre de 2018 el PP va tornar a presentar la mesura en resposta a les demandes de les famílies monoparentals i atés el Decret del Consell 179/2013 de 22 de novembre, que atorgava un marc jurídic per al reconeixement d'aquestes famílies.

No obstant això, “el PSOE està més ocupat a cobrar el sou a final de mes i ocupar els seus despatxos abans que treballar per Borriana. I bona mostra d'això és aquesta iniciativa, que malgrat aprovar-se fa més d'un any, hui segueix sense desenvolupar-se i en 2020, lamentablement per a les famílies monoparentals, seguirà sense ser efectiva”.

Pujar