22 de gener de 2021 22/1/21

PP: “El PSPV puja l'IBI i els fems a Burriana per a poder pagar-se la pujada de sous”

PP: “El PSPV puja l'IBI i els fems a Burriana per a poder pagar-se la pujada de sous” - (foto 1)
  • “PSPV i Compromís van pactar multiplicar-se les nòmines i ara seran les famílies de Burriana les que financen de les seues butxaques els 107.000 euros de despesa”

El PSPV de Burriana pagarà a costa de les butxaques de les famílies la pujada de sous que van aprovar el passat estiu. La població suportarà una pujada d'impostos que suposarà que l'IBI es dispare un 5% en 2020 i la taxa de fems s'incremente un 11,5%.

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha lamentat que el PSPV carregue en les famílies la despesa de 107.000 euros que ha decidit imposar a la ciutat per a així doblegar-se la nòmina. “Van ser diligents a pujar-se els sous. No va haver-hi tensions ni dificultats perquè PSPV i Compromís aconseguiren aquest pacte a l'estiu. Ara qui paga aquest dispendi és la ciutadania”, ha assenyalat Juan Fuster, portaveu del PP a Burriana.

La població suportarà un increment de la pressió fiscal a la seua esquena perquè PSPV i Compromís no han dubtat a l'hora de disparar la despesa en nòmines. “I el problema és que mentre hi ha regidors que cobren més de 3.000 euros, hi ha ciutadans que esperen des de fa mesos que els netegen el carrer o que els reparen una vorera”.

Burriana, tal com l'ha radiografiada Fuster, “està en un estat d'abandó notable. I no ho diu el PP, ho diuen els veïns que es queixen de la falta de neteja, de l'abandó de contenidors i la degradació d'infraestructures públiques”.

“Aquestes, no obstant això, no són prioritats per al PSPV i Compromís. La vertadera meta era cobrar un bon sou i així ho van reconéixer en ple quan van justificar la pujada de les seues nòmines. Ara els que pagaran aquesta despesa extra seran els ciutadans a través d'impostos. Però el trist és que aquesta 'destralada fiscal' no es traduirà en una millora de serveis, perquè en la pràctica els majors fons recaptats aniran a sufragar la despesa d'un PSPV que ha mirat pels seus interessos però no pels de Burriana. Màximament en un moment en el qual la crisi econòmica ha deixat de ser un rumor per a començar a fer-se present”.

Pujar