elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presó per al director d'un banc de Borriana per quedar-se amb un milió d'euros

Presó per al director d'un banc de Borriana per quedar-se amb un milió d'euros
  • L'acusat ha sigut condemnat a tres anys i mitjà de presó i a pagar una multa d'1.620 euros

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 3 anys i mig de presó al director d'un banc de Borriana per apropiar-se d'1,2 milions d'euros de 73 empreses i particulars. Entre els anys 2000 i 2009 l'home, segons arreplegava l'escrit d'acusació, va formalitzat targetes de crèdit o va concedir préstecs, entre altres operacions, sense el consentiment ni l'autorització de més de 60 clients, per a quedar-se amb els diners que extreia de les operacions.

L'acusat utilitzava diversos mecanismes per a, "amb ànim de lucre", incorporar aqueixos diners al seu patrimoni.

La Fiscalia sol·licitava una pena de 8 anys de presó encara que finalment les han acordat una condemna de 3 anys i 6 mesos de presó. A més, el exdirector de la sucursal bancària haurà de pagar una multa d'1.620 euros i al banc 1.240.000 euros, ja que l'entitat hi havia ja retornat els imports als perjudicats.

Segons s'explicava en l'escrit d'acusació, l'estafador usava paper de col·lusió en remeses abonades per ell mateix per a obtenir una irregular i fictici finançament, cobrint així venciments anteriors i posicions deutores d'altres clients. També concedia préstecs mercantils sense coneixement ni consentiment dels usuaris i augmentava el límit de les pòlisses de crèdits concedides. Tot açò ho feia modificant documents ell mateix.

comentari 1 comentari
Dolarin
Dolarin
18/03/2018 09:03
Pero quien es?

Pero quien es el personaje, de que entidad bancaria estamos hablando?

Pujar