elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preocupació pels últims brots de covid a Burriana i Nules

Preocupació pels últims brots de covid a Burriana i Nules
  • Ximo Puig assegura que la traçabilitat dels contagis permet frenar el virus

Encara que la Comunitat Valenciana porta sis setmanes per davall del llindar de risc  en la incidència del coronavirus, en algunes localitats de la comarca de la Plana Baixa, com és el cas de Burriana i Nules, han augmentat de manera considerable els contagis.

De fet a Nules hi ha 33 persones amb covid, això representa una incidència de 251,85 casos per cada 100.000 habitants; i a Burriana hi ha 125 casos actius de coronavirus i una incidència de 360,41 casos. Així consta en la web de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat la seua preocupació pels últims casos brolles de covid, com és el cas de Burriana amb cinc brots de covid en l'últim mes amb 43 persones contagiades, i de Nules amb quatre brots en l'últim mes amb 24 persones que han donat positiu en covid.

Per al president, Sanitat està prestant “més dedicació a aqueixes ciutats amb major creixement” i “a la Plana Baixa hi ha localitzes amb brots importants” pel que ”estem molt preocupats per alguns brots que han sorgit”. Així ho ha assenyalat durant un acte a la Universitat Jaume I de Castelló.

Ximo Puig ha indicat que “tenim garantida la traçabilitat” atès que “hem mantingut tota la xarxa de rastrejadors” encara que han deixat de treballar els rastrejadors que va cedir l'Exèrcit. Amb ells, “s'aconsegueix saber la traçabilitat, arribar al conjunt de les persones contagiades i encapsular el brot perquè no s'expandisca”.

Pujar