2 de juny de 2020 2/6/20

Preocupació per l'obertura d'una casa d'apostes al costat d'un institut a Burriana

Preocupació per l'obertura d'una casa d'apostes al costat d'un institut a Burriana - (foto 1)
  • Podem Borriana lamenta que les cases d'apostes s'acosten cada vegada més a la gent més jove amb una publicitat agressiva

MÉS FOTOS
Preocupació per l'obertura d'una casa d'apostes al costat d'un institut a Burriana - (foto 2)

Una casa d'apostes al costat d'un institut. És el que denuncia Podem Borriana, que lamenta que s'està obrint un nou local d'apostes que s'acosta a la gent jove i, a més, amb una publicitat agressiva.

El Cercle de Podem Borriana ha declarat la seua preocupació en un comunicat: “Les cases d'apostes han anat ampliant el seu radi d'acció i s'acosten cada vegada més a la població més vulnerable, en aquest cas a la gent jove. Amb una publicitat agressiva, incitant a les persones més necessitades, amb la falsa promesa d'uns diners fàcils i acabant amb la ruïna de moltes famílies que justament ja estaven, en la seua majoria, amb problemes econòmics. Aqueixos grups familiars són l'objectiu d'aquestes empreses ja que utilitzen la seua necessitat per a aconseguir una addicció que acaba per afonar-los”.

L'agrupació puntualitza que es dóna la trista casualitat que la major part d'aquestes cases d'apostes es troba en zones desfavorides i, “per si això fóra poc, intenten acostar-se als més joves”.

Precisament a Burriana es repeteix aquest patró i en aquest cas en la seua faceta més preocupant ja que el nou local es va obrir al costat d'un Institut: “Tot això malgrat la paralització, durant 6 mesos per part del Consell, de llicències d'obertura per a noves cases d'apostes a l'espera d'una legislació adequada a aquesta problemàtica".

En Podem Borriana lamenten l'incompliment de les promeses, després de l'obertura d'un altre local al costat del Llombai i conclouen dient el següent: "l'Ajuntament els va fer promeses als pares i al professorat per a posteriorment excusar-se en què volien esperar a aquesta nova llei per a adequar la seua pròpia normativa. Mentrestant veiem que no sols no ho ha solucionat sinó que, una vegada més, aquest ajuntament arriba tard per a solucionar un problema tan greu”.

Pujar