elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cap de la Policia de Borriana es va a Castelló com a coordinador

El cap de la Policia de Borriana es va a Castelló com a coordinador
  • Raúl Amat assumeix les funcions com a número dos

El fins ara cap de la Policia Local de Borriana des de l'any 2008, el castellonenc Francisco Javier Catalán, deixa Borriana per a ostentar el lloc de Coordinador de Seguretat del cos policial de Castelló de la Plana.

Almenys durant sis mesos, ja que es trasllada a Castelló amb una comissió de serveis, una eina que permet la mobilitat dels funcionaris entre diferents llocs de treball, encara que la llei permet prorrogar aquest marc temporal durant més temps.

I és que la ciutat de Castelló ja ha cobert els llocs directius que tenia vacants, amb l'elecció del xativense Alberto Collado com a nou comissari principal i de Català com a coordinador.

Cal recordar que la ciutat portava sense cobrir aquestes places des de l'any 2019, quan el llavors cap de policia de Castelló, José Luis Jarque, es va convertir en el número u de la policia de Palma.

Assumirà les seues funcions a Borriana el número dos en l'escalafó, intendent Raúl Amat encara que no es farà el seu nomenament formal ja que en tractar-se d'una comissió de serveis el lloc és encara propietat de Català.

Aquest mateix divendres l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha fet efectiva la substitució de Català i serà aquest dissabte, 1 d'octubre, quan començarà a ocupar el seu nou càrrec en la capital de la Plana Alta.

Així, el fins ara cap de la policia burrianense ha viscut aquest dijous la seua última festa de Sant Miquel, patró dels policies, en la plaça Major de Borriana. Un acte en el qual l'alcaldessa ha aprofitat per a acomiadar-lo públicament.

Safont va destacar el “magnífic treball desenvolupat en el municipi durant els 15 anys que ha exercit la seua professió a la nostra ciutat” i li va desitjar “molta sort en la seua nova destinació i els seus
reptes professionals”, al mateix temps que va assegurar que a Borriana “sempre tindrà la seua casa”.

La figura del coordinador general que ara ostentarà té encarregada la tasca de coordinar totes les àrees d'Emergències (Policia, bombers i protecció civil) i preparar a la població civil perquè estiga preparada davant futures catàstrofes i accidents greus.

Pujar