12 de desembre de 2019 12/12/19

Polèmica per la publicació d'una parròquia de Burriana alliçonant als feligresos

Polèmica per la publicació d'una parròquia de Burriana alliçonant als feligresos - (foto 1)
  • El rector ha demanat disculpes per aquesta fulla parroquial en la qual es defensa que només Vox i PP defensarien els valors cristians

“No podem donar el nostre vot a cap formació política que no defense els valors que distingeixen a la civilització cristiana: defensa de la vida i de la família, llibertat d'educació i llibertat religiosa”. És el text que podem llegir en l'últim butlletí parroquial repartit a l'església de la Mercè de Burriana i que situa a Vox i Partit Popular com els únics defensors dels valors que proclama l'església.

En aquest butlletí, que ha alçat la polèmica en la localitat, es pot veure també un quadre en el qual es reflecteixen -segons el parer d'aquesta església- les tendències dels diferents partits conformement al que vénen anunciant els candidats en la seua campanya.

Així, podem com el Partit Popular i Vox serien, segons aquest butlletí, els únics partits que defensarien la vida, la família, la unitat nacional i les llibertats d'educació i religió. Seguint aquest quadre, Podemos seria l'únic partit que no defensaria cap d'aquests “valors” mentre que Ciutadans defensaria les llibertats d'educació i religió així com la unitat nacional però no defensaria els valors religiosos de vida i família. Quant al PSOE, segons el requadre del butlletí, només defensaria la unitat nacional, no així la resta de valors.

El rector ha demanat disculpes

El rector de l'Església ja ha demanat perdó per aquesta relliscada i reafirma que els criteris polítics i religiosos han d'anar per separat: “L'Església està oberta a tots”, va explicar en missa de set aquest dissabte i aquest diumenge també demanarà disculpes públicament.

“No cal donar-li més importància de la que té, ja han demanat perdó per activa i per passiva”, ha declarat l'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, a elperiodic.com. “Em vaig posar en contacte amb el capellà, amb qui tinc molt bona relació i també em va dir el rector. Jo mateixa va ser ahir a missa i ell mateix va demanar disculpes en públic”.

ocultar
Polèmica per la publicació d'una parròquia de Burriana alliçonant als feligresos
Pujar