2 de desembre de 2020 2/12/20

PP: "La plaga de mosquits amenaça la reactivació de centenars de terrasses de Burriana"

PP: "La plaga de mosquits amenaça la reactivació de centenars de terrasses de Burriana" - (foto 1)
  • El PP exigeix una acció eficaç, en coordinació amb Diputació i Consell, per a garantir la reactivació econòmica en un escenari tràgic pel coronavirus

El Grup Municipal del Partit Popular de Burriana ha reclamat una acció coordinada i eficaç contra la plaga de mosquits davant la virulència que l'insecte ha registrat com a conseqüència de les últimes pluges. “Estem patint una de les pitjors plagues dels últims anys com a conseqüència de la falta de coordinació. És necessari que totes les administracions es posen d'acord perquè els esforços de cadascuna d'elles servisquen per a atallar aquesta situació crítica”.

Consuelo Suay, regidora del PP a Burriana, reclama aquest treball en equip com a única solució per a frenar les picades d'un dípter “que constitueixen un problema sanitari i també econòmic”. De fet, l'insecte ha amenaçat la reobertura de centenars de terrasses de la ciutat que han vist com l'insecte provoca malestar entre els seus clients. “És urgent actuar ja”.

En aquest sentit, des del PP proposen al PSPV que reclame a Diputació i Generalitat una acció coordinada. Al novembre de 2018, Ximo Puig “va anunciar a so de bombo i platerets unes brigades antimosquits que en aquests moments estan desaparegudes. És moment no sols per a activar a aquests operaris, sinó també perquè la Generalitat Valenciana autoritze fumigacions aèries i habilite una partida extraordinària per a reforçar els tractaments terrestres.

En paral·lel, considera Suay, cal exigir a Diputació que actue amb més inversió i una acció directa sobre els focus actius. “A Burriana tenim a una diputada provincial a la qual exigim que prenga cartes en l'assumpte per a actuar de manera eficaç”. “Fer-ho aplicant les mesures que el PSPV reclamava quan ocupava la bancada de l'oposició demanant dimissions. Nosaltres no les demanarem, la qual cosa volem és que treballen per a protegir la salut dels veïns i blindar l'economia de la nostra ciutat”.

Pujar