29 de gener de 2020 29/1/20

Parle Vosté. Burriana opina sobre l'atur

Parle Vosté. Burriana opina sobre l'atur
Parle Vosté. Burriana opina sobre l'atur
  MÉS FOTOS
  Parle Vosté. Burriana opina sobre l'atur - (foto 2)

  La taxa d'atur se situa a Burriana en el 14,87%. Segons dades oficials del mes de febrer d'enguany, actualment hi ha 2.467 aturats (d'una població de 34.544). Preguntem a la població si percep millores o no en la situació laboral i la qualitat del treball. Els representants polítics també ens donen la seua opinió.

  PSPV-PSOE Burriana

  Hem fet passos en ferm a favor de la generació d'ocupació

  Els Socialistes manifesten que “encara que l'ocupació no és una competència municipal, durant aquesta legislatura s'han dut a terme programes que han fet possible que més de 170 persones per any hagen treballat durant mesos (depenent del programa) per a l'Ajuntament”.

  El seu portaveu, Javier Gual, afirma que “després de 7 anys sense demanar ni participar en programes –perquè la Generalitat del PP ni complia, ni pagava, ni es preocupava- hem pogut accedir mitjançant subvencions a aquests mecanismes, perquè Ximo Puig si que compleix, havent superat el milió d'euros anual entre l'aportació de la Generalitat, la municipal i l'estatal.”

  “D'altra banda -continua Gual- l'Escola Infantil Municipal, que hui està pràcticament plena, ha generat també ocupació, perquè s'ha hagut de contractar a més personal per a atendre els menors. Hem fet passos en ferm a favor de la generació d'ocupació”.

  Compromís per Borriana

  Mai s'havia invertit tant a Burriana per a contractar a personal

  L'ocupació a Burriana ha sigut una aposta important des del govern municipal en els últims quatre anys. Més de mil veïns i veïnes del nostre municipi han trobat treball, deixant la xifra d'aturats en 2.460 ara quan en 2015 era de 3.407. La inversió i la coherència en la qual s'ha treballat en l'àrea de formació i ocupació des de l'Ajuntament de Borriana i la Conselleria han sigut fonamentals per a poder aconseguir aquestes dades.

  2017 ha sigut el període en el qual més s'ha invertit en matèria d'ocupació a Borriana, amb més de deu programes i una inversió d'un milió d'euros entre les diferents administracions. Mai abans a Borriana s'havia aconseguit una inversió d'aquestes característiques per a contractar directament personal durant un any. La gent ha de conéixer que l'Ajuntament ha cregut en el vertader problema de la societat, que és l'ocupació, i ha treballat per a aconseguir que la màxima gent dels nostre poble puga trobar treball.

  Se Puede Burriana

  Les taxes d'atur són positives gràcies a les actuacions de partits progressistes

  Les taxes d'atur són positives en el sentit que s'ha produït un descens a nivell nacional, regional i a Borriana en particular. És un fet que això s'està produint, a tots els nivells, gràcies a les actuacions de partits progressistes, com el nostre. Queda un llarg camí per a aconseguir millorar les coses però ja s'està notant amb les noves polítiques i programes d'ocupació que s'estan realitzant a la nostra ciutat.

  A Burriana advoquem per continuar en la línia de  creació d'ocupació, per la desprecarització de la vida laboral i considerem que la nostra ciutat ha de canviar la seua fisonomia obrir-nos a noves fonts de treball fomentar el desenvolupament turístic i saber rendibilitzar els seus recursos

  Partit Popular

  El model del PSOE ens ha generat pobresa

  A Burriana, el candidat a l'alcaldia, Juan Fuster, considera necessari invertir la liquiditat que hi ha en les arques municipals a millorar la qualitat de vida dels veïns. "Cal rebaixar els impostos a les famílies i aplicar bonificacions fiscals a les empreses, que són el motor econòmic que genera treball". "El model del PSOE ens ha generat pobresa, perquè amb més diners han sigut incapaços de generar ocupació".

  "El seu abandó ha retallat oportunitats i perdut subvencions, alimentant les llistes de l'atur". En opinió de Fuster, "amb les idees dels nostres veïns, amb la llibertat econòmica i amb la inversió útil serem capaces de transformar ruïna en oportunitats. Bouriana ho mereix”.

  CIBUR

  L'atur és resultat d'anys de males polítiques a Burriana

  L'índex d'atur a Burriana és el resultat d'anys de males polítiques i absència total d'idees. No s'ha aconseguit evitar la temporalitat, i el risc, que suposa el dedicar-se de manera quasi absoluta a una sola activitat, la citricultura, que a més no travessa els seus millors moments.

  A la falta d'iniciatives s'ha unit la perduda de subvencions per no demanar-les!, la qual cosa no ha afavorit l'augment d'ocupació. És urgent posar en marxa un pla de xoc, inserint clàusules que prevalguen la incorporació de treballadors locals, millorar la formació dels sol·licitants d'ocupació, incentivar inversions que permeten diversificar les fonts d'ocupació i evitar la temporalitat.

  Ciutadans

  Ha crescut l'ocupació però les polítiques municipals han sigut escasses

  L'atur a Burriana, durant els últims 4 anys ha anat disminuint des del 20 per cent del 2014 fins al 12,50 per cent del 2018. Una evolució similar a la resta d'Espanya, degut exclusivament al creixement econòmic del país, ja que les polítiques d'ocupació municipals han sigut escasses i han brillat per la seua absència durant la legislatura.

  Però, en 2019 l'atur a Burriana comença a augmentar fins a quasi el 15%. Això, unit a la crisi del sector citrícola tan important en l'economia del municipi, ens fa presagiar que l'ocupació a Burriana no travessa el seu millor moment. Des de Cs apostem per la diversificació de la nostra economia i assenyalem la falta d'iniciatives en aquest sentit per part de l'Executiu Local i la Conselleria. Necessitem revertir la tendència negativa amb diversificació però també amb el suport a la nostra agricultura.

  Pujar