elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paelles i Gymkana de penyes en una jornada trista per a les festes de Borriana

Paelles i Gymkana de penyes en una jornada trista per a les festes de Borriana
  • La sisena jornada de les Festes de la Misericòrdia ha reunit a milers de persones encara que la tràgica vesprada de bous ha deslluït sens dubte els actes principals d'aquestes festes

Galeria de fotos
Burriana - Misericordia 2018 - Gynkana
Burriana - Misericordia 2018 - Gynkana
Galeria de fotos
Burriana - Misericordia 2018 - Toros Miercoles Tarde
Burriana - Misericordia 2018 - Toros Miercoles Tarde
Galeria de fotos
Burriana - Misericordia 2018 - Paellas
Burriana - Misericordia 2018 - Paellas
MÉS FOTOS
Paelles i Gymkana de penyes en una jornada trista per a les festes de Borriana  - (foto 2)
Paelles i Gymkana de penyes en una jornada trista per a les festes de Borriana  - (foto 3)
Paelles i Gymkana de penyes en una jornada trista per a les festes de Borriana  - (foto 4)

Borriana ja ha aconseguit el sisè dia de les seues celebracions patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, i ho ha fet amb una nova mostra de l'alta participació que la gran majoria d'actes han registrat durant les primeres jornades dels festejos. Ho ha fet amb alta participació en una jornada que ha quedat, sens dubte, deslluïda pels successos que s'han viscut a la vesprada en els actes taurins. Tres aficionats han resultat ferits, un d'ells de gravetat, en ser cornejats per diferents bous.

Així, la Festa de les Paelles ha aconseguit reunir a més de dues mil persones pertanyents a les més de vuitanta penyes. Ja a partir de les set i mitja de la vesprada, els més impacients han començat a reunir-se amb la resta de les seues propis penyes en la zona de l'Avinguda Poeta Calzada, just en el costat contrari del riu on més tard degustarien cadascuna de les paelles, per a començar a elaborar el plat en un ambient especialment festiu.

Els assistents a aquesta cita gastronòmica per excel·lència han pogut gaudir tant de la música del duo TWINS durant el sopar i la rifa que cada any celebra la Creu Roja de Borriana, com de la gran Orquestra Mònaco que ha allargat la festa fins a ben entrada la matinada.

I en la resta de punts de celebració d'actes repartits per la ciutat de Borriana, la música ha sigut la que ha centrat l'atenció, ja que en el Mercy Food Music Fest s'ha pogut gaudir de la gran veu i amb cançons de Soul i Funk de Joy Ena, seguida de l'actuació de Noel Systemia. Mentre, en les Festes Alternatives es presentava la pròxima edició del també festival de música Quasimoto, que ha precedit a les sessions de dj's.

Una altra de les cites d'aquest dimecres ha sigut la gymkana per equips en la plaça Major. Es tracta d'una de les activitats més divertides per a les penyes i que consisteix a superar diverses proves per a alçar-se amb el primer lloc del podi.

Així, Borriana supera ja el sisè dia de celebracions i encara que per moments la pluja tornava a amenaçar amb fastiguejar la Festa dels Paelles, "l'hem pogut celebrar i encarem la recta final de festes patronals on esperem que no es produïsquen més incidències greus", com explicava la regidora Lluïsa Monferrer.

La responsable de festes ha estat acompanyada per una nodrida representació municipal amb l'alcaldessa Maria Josep Safont al capdavant, a més de la presència de les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Giménez i les seues Corts d'Honor, i també la Subdelegada de Govern a Castelló, Solitud Tingues, qui després de participar la passada setmana en la Junta de Seguretat, ha volgut estar present en un dels actes més multitudinaris de les festes patronals de Borriana.

Pujar