elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una organització que es dedicava al robatori i venda de bicicletes i ciclomotors a Burriana

Cau una organització que es dedicava al robatori i venda de bicicletes i ciclomotors a Burriana
  • Els quatre van ser descoberts quan intentaven pujar un quad amb llençols per la façana de l'edifici

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre homes, com a suposats autors de diversos delictes de furt d'ús de vehicle a motor, danys, i pertinença a organització criminal, per la sostracció de diverses motos i ciclomotors i la posterior venda de les mateixes i les seues peces.

El passat 19 de febrer del present any la Guàrdia Civil va iniciar una investigació quan un veí de la localitat de Burriana va interposar una denúncia per la sostracció d'un ciclomotor en la població.

Després de diverses indagacions els investigadors van localitzar un habitatge ocupat en la qual diversos testimonis havien presenciat com introduïen i treien motos d'un altre habitatge situat en el mateix carrer en la qual havia sigut sostret el primer ciclomotor.

Els guàrdies civils van establir un operatiu durant diversos dies en els voltants del domicili dels sospitosos observant, en el desenvolupament d'aquest, com uns joves tractaven d'introduir un “quad”, a través de la terrassa de l'habitatge ocupat, pujant el vehicle per la façana de l'edifici amb ajuda d'uns llençols nuats.

En ser interceptats van intentar fugir, mentre la sabana que sostenia el vehicle es va trencar provocant la precipitació del “quad” al buit, impactant amb el sòl i provocant danys en dos vehicles que estaven estacionats a la porta de l'habitatge. La citada motocicleta tot terreny havia sigut sostreta en la població de Burriana.

Els agents van intensificar investigació policial a l'entorn del referit grup criminal i es va aconseguir connectar amb la referida organització fins a cinc fets delictius de similars característiques, només en aquest any.

Posteriorment els guàrdies civils van accedir mitjançant la corresponent autorització a l'habitatge, on es van recuperar tres ciclomotors i una motocicleta que es trobaven sostretes, de les quals, algunes es trobaven ja especejades per a la venda dels seus elements.

Els guàrdies civils investigadors van detenir a quatre homes, un d'ells menor d'edat, com a suposats autors dels fets de furt d'ús de vehicle a motor, danys, i pertinença a organització criminal, per la sostracció de diverses motos i ciclomotors i la posterior venda de les mateixes i les seues peces.

Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts van ser lliurades en Jutjat d'Instrucció de Vila-real i en la Fiscalia de Menors de Castelló.

L'actuació ha sigut realitzada per efectius del Lloc i de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Burriana.

Pujar