17 de gener de 2021 17/1/21
PARLE VOSTÉ

La neteja als carrers de Burriana

Parle vosté. La neteja als carrers de Burriana
Parle vosté. La neteja als carrers de Burriana

  Així valoren els grups polítics la neteja als carrers de Burriana i així ho valoren els seus veïns.

  PSPV-PSOE

  Han hagut notables millores en els últims mesos

  Els Socialistes han volgut posar de manifest que l'Ajuntament de Burriana continua treballant amb la mateixa empresa de neteja viària amb la qual ho feia el PP, si bé en els últims temps s'han aconseguit importants millores com en la neteja de l'Arenal Sound o realitzant-se més aigualejos setmanals.

  En paraules del regidor responsable, Vicente Aparisi "l'oposició vol convertir una mentida en veritat a força de repetir-la dient que Burriana està bruta. És cert que existeixen comportaments incívics, però aquests no poden atribuir-se a l'Equip de Govern, i és cert també que cada dia intentem millorar i que l'hem aconseguit en els últims mesos amb notables millores –a pesar que la hipocresia política d'alguns no el vulga reconéixer-".

  Els Socialistes, a més, han aportat un mapa destacant tots els treballs realitzats quant a la neteja viària.

  Compromís per Borriana

  Ha d'haver-hi una conjunció entre neteja i civisme

  Cal recordar que és contracte que existia quan entrem en el govern. El contracte s'ha implementat amb més diners perquè es puguen fer neteges més àmplies als carrers i ara, realment, el que cal fer és aplicar aqueixes neteges dels carrers.

  És clar que ací ha d'haver-hi una conjunció entre la neteja que es fa i la conscienciació dels veïns de Burriana que han de tindre clar que la ciutat és part de la seua casa. Serà necessari invertir més per a que millore la neteja.

  Se Puede Burriana

  És responsabilitat de tots mantindre la ciutat neta

  Desde Se Puede Burriana considerem que el problema de la neteja dels nostres carrers és un problema de tota la ciutadania. Això implica que és responsabilitat de tots mantindre la nostra ciutat neta. La dotació econòmica que l'ajuntament destina en el contracte de neteja és important, però no serà suficient si no ens conscienciem que és una labor de totes, mai aconseguirem la Borriana que desitgem si no sensibilitzem en aquest aspecte als xiquets i adults de forma conjunta, perquè la neteja és una qüestió de la totalitat de la societat i hem d'assumir els nostres mals hàbits i corregir-los.

  Per aquest motiu hem llançat un calendari recordant normes bàsiques de comportament.

  Partit Popular

  La política recaptatòria no ha millorat la neteja

  Juan Fuster, candidat a l'alcaldia pel PP a Burriana, ha reivindicat un reforç de la neteja "per a no alimentar la degradació que en alguns punts de la ciutat és dramàtica per incapacitat de qui governa". "Els veïns han vist com se'ls ha pujat la taxa de fems de forma exponencial, fins a un 114% en el cas de les empreses, i aquesta política recaptatòria no s'ha traduït en una millora del servei".

  Hi ha contenidors, assenyala el regidor, "trencats i bruts", mentre uns altres "presenten una acumulació de fems que denota que fa falta un reforç del servei". És evident, assenyala Fuster, "que és necessari un compromís ciutadà amb la neteja. Però hi ha problemes que excedeixen del civisme i denoten que hi ha una necessitat no atesa per un pacte que ocupa despatxos però no trepitja el carrer".

  CIBUR

  Burriana està més bruta que el pal d'un galliner

  "Burriana està més bruta que el pal d'un galliner". I per a apreciar això no fa falta ser un linx ni importen les idees polítiques; n'hi ha prou amb passejar pels carrers.

  La major part de la culpa és de qui embruta, sens dubte. Papers pel sòl, xiclets, corfes de pipes als parcs, fem fora dels contenidors. I orines, tant animals com humans. Ha de ser neta tant el carrer com la conducta.

  Però no es pot disfressar com bona gestió econòmica o com a estalvi el disminuir l'import dels contractes, en aquest cas el de neteja, si això porta unida una alarmant disminució de la qualitat del servei, com està succeint. Granera que no es gasta, carrer que no es neteja. Gasten els diners que siga necessari, ni un euro més, i vigilen que es duen a terme les tasques encomanades. Burriana no es mereix l'estat en què es troba.

  Ciutadans

  No cal destinar més diners sinó distribuir-los millor

  Que els carrers de Burriana estan brutes és un fet que ja hem denunciat en moltes ocasions. Contenidors a rebentar o rates i paneroles campant a pler al llarg de tota la ciutat.

  Encara estem esperant veure el resultat del reforç de la neteja viària amb aigualejos i grups de treball extres fruit de l'increment de la partida destinada per a aquesta fi i que el nostre partit va donar suport. No solament es tracta de destinar més diners sinó a distribuir-ho de la forma més adequada, i és clar que aquest tripartit no sap com fer-ho.

  Des de Ciutadans els demanem que es lleven la bena dels ulls i, sobretot, s'obliden de la propaganda. Burriana està bruta tot l'any i cada vegada la situació va a pitjor i els veí el saben.

   1 comentari
  Guauuu
  Guauuu
  23/01/2019 11:01
  Peste

  Muy sucia, llena de cagueraes de gos, aulor a pisarraes. Molta marda

  Pujar