25 de novembre de 2020 25/11/20

Menys queixes veïnals i més seguretat en les Festes de Borriana

Menys queixes veïnals i més seguretat en les Festes de Borriana  - (foto 1)
  • És el que destaca l'Ajuntament de Borriana sobre les Festes de la Misericòrdia de 2017

  • Les regidories de Festes i de Seguretat i Policia Local fan un balanç “molt positiu” de participació

L'Ajuntament de Borriana fa balanç de les Festes patronals de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Alta participació veïnal, major seguretat en el recinte de festes i menys queixes veïnals. Són les tres principals conclusions que han oferit els regidors de Festes i de Seguretat respecte a les festes patronals que s'han celebrat estos dies.

Tal com ha destacat la regidor Lluïsa Monferrer, "una de les novetats que creiem que millor ha funcionat ha sigut la nova ubicació del Recinte de Festes en la Plaça de la Fira, ja que hem aconseguit acostar-ho a zones més cèntriques de la ciutat el que directament ha redundat en una participació i assistència molt major que en anys anteriors".

Un canvi que ha redundat, en paraules de l'edil, en una millora de la seguretat en el recinte: "De les nou queixes que l'any passat es van registrar per molèsties veïnals en el Recinte, enguany tan sols hem tingut una", ha conclòs Monferrer.

D'altra banda, en matèria de seguretat, s'han reduït les intervencions i l'augment d'efectius ha resultat "positiu", tal com ha destacat l'edil de Seguretat, Javier Gual: "Les trucades i avisos han crescut en prop d'un 17 % respecte a l'any anterior, però el nombre d'intervencions policials derivades d'estos avisos s'ha reduït considerablement el que parla molt bé tant de la col·laboració veïnal com de l'efectivitat en les labors de control".

Concretament, s'ha passat de 517 intervencions del passat any a 482 en esta ocasió. Un altre dels punts que s'han destacat és el referit a les molèsties en els casals, els avisos dels quals també s'han vist reduïts fins a 190, un 12% menys que en 2016: "També les denúncies per incompliment d'horari han tornat a baixar un any més i tan sols han sigut set mentre que per tercer any consecutiu no s'ha hagut de realitzar cap tancament o clausura de casals", ha apuntat Javier Gual.

Finalment, el regidor de Seguretat ha volgut remarcar que "una vegada més no hem tingut cap ferit o ferida per asta de bou, tal com ja va succeir el passat any, la qual cosa ens alegra i anima a seguir reforçant les mesures de seguretat de cara a futures celebracions".

Des de les regidories de Seguretat i Festes han volgut agrair als veïns la seua col·laboració i participació així com als agents, penyes de la ciutat, a Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Adscrita, Protecció Civil, Creu Roja, *Interpenyes, Comissió de Festes "i totes aquelles que de forma anònima aporten el seu granit d'arena perquè les Festes de la Misericòrdia hagen sigut un any més un punt de trobada i germanor entre veïns i veïnes i els centenars de persones que ens visiten cada any".

 3 comentaris
Luis Manuel
Luis Manuel
15/09/2017 08:09
Hay que cambiar este tipo de fiestas.

El modelo de fiestas no puede ser más guarro, molesto, impertinente y carente de valores. Alcohol, droga, contaminación acústica sin freno, suciedad a más no poder y maltrato animal sin límite a todas horas. Bueno, y un día dicen que sale la virgen en procesión por tradición, pero un ratito solo. Sí es cierto que se han añadido alternativas, como los puestos de comida de la Mercé y habría que ampliar oferta. Habría que plantearse lo de las peñas, que arrasa con los derechos fundamentales de los vecinos, y lo de los toros hay que darle una vuelta. La tradición no puede tapar tanta barbarie.

Pujar