20 de setembre de 2020 20/9/20
ENTREVISTA

Mario Vaquerizo: “No eres ningú si no estàs en un festival com l'Arenal Sound”

Mario Vaquerizo: “No eres ningú si no estàs en un festival com l'Arenal Sound” - (foto 1)

  Les Nancys Rubias tornen a pujar-se per segon any consecutiu a l'escenari de l'Arenal Sound disposades a fer passar a tots els assistents una estona divertida al ritme de les seues cançons. El grup, encapçalat pel popular Mario Vaquerizo, que porta ja quinze anys donant-se a conéixer entre grans i petits escenaris, aposta en aquesta ocasió per no perdre la seua essència i demostrar el “marcianes” que són tant en les taules com en el seu dia a dia.

  Amb motiu de la seua participació en la desena edició del festival, elperiodic.com ha tingut l'oportunitat de parlar amb el seu cantant en una entrevista en la qual repassem els secrets de les Nancys Rubias i la seua pròxima actuació d'aquest divendres.

  Pregunta: Les Nancys Rubias estan presents un any més en l'Arenal Sound, què espereu d'aquesta segona oportunitat?

   Resposta: Som mig veteranes. Aquesta serà la nostra segona immersió en el món Arenal Sound, el qual ens encanta sobretot perquè és un festival que té l'èxit que té gràcies al treball dels directors que cada any ofereixen un cartell d'artistes diversos i variats. A més, enguany coincidim amb Fangoría, encara que ells actuen abans que nosaltres, i ho passarem fenomenal com sempre que pugem a l'escenari.

  P: Què pot esperar el públic de la vostra actuació?

  R: Una mica el mateix de sempre. La filosofia Nancy es manté des que iniciem el grup fa quinze anys: vam fer el grup per a dedicar els nostres moments d'oci al món musical i amb el pas del temps s'ha convertit en un mitjà de vida, perquè ens paguen i ens paguen un munt per fer-lo. Però aqueixa mateixa actitud lúdica, de divertir-se i passar-li-ho bé, és la que continua perdurant en Nancys Rubias i en els nostres concerts.

  Les Nancys s'ha anat professionalitzant, però la il·lusió que teníem quan actuem per a tres persones és la mateixa que tenim quan actuem per a 50.000, com és el cas de l'Arenal Sound.

  P: Passar d'actuar davant un grup d'amics a fer-lo abans de res l'Arenal Sound és un gran canvi, us esperàveu aquesta repercussió quan vau decidir formar les Nancys Rubias?

  R: No, perquè nosaltres sempre hem dit que la pretensió crea frustració. Creem el grup per a passar-lo bé i fer les coses que volíem fer, sent igual si ens les reconeixien mil persones o cinc. Això és el que ens ha salvat la vida.

  Som un grup que no formem part de les xarxes comercials, però ens va molt bé el que demostra que encara que no estigues en el circuit comercial si existeix el circuit d'estar en tots els festivals. No eres ningú si no estàs en el festival Arenal Sound, i nosaltres estem per segona vegada.

  P: No sonar en les ràdios comercials ha sigut un problema per a vosaltres?

  R: M'hauria perjudicat si haguera fet un grup pensant a ser un número 1 en supervendes, això és el que ens haguera perjudicat i el que crec que ha perjudicat molta gent. Nosaltres fem el que volem, tenim la nostra discogràfica, traiem discos quan volem i actuem quan volem. Això és fonamental per a viure aquest món de l'espectacle d'una forma menys pesada.

  Em sent molt afortunat. Crec que si les Nancys haguérem tingut aqueixa pretensió de ser numere 1 haguérem sigut unes frustrades. Hem fet en tot moment el que ens ha abellit. La música és això, un divertimento no un drama.

  P: Si hagueres de definir a les Nancys en una frase quin seria?

  R: Marcianes ye-yes, com un dels nostres últims singles. Som marcianes perquè som persones que s'ajunten, i decideixen passar els seus temps d'ocis en lloc d'anant a discoteques a emborratxar-se invertint en un projecte musical, envoltant-se dels millors compositors com és el cas per exemple de Nacho Canut i anar-nos de gira. Tot això és una marcianada, perquè no tothom ho fa.

  P: Aquest estiu a més de l'Arenal Sound teniu més parades per tota Espanya, després d'això Teniu algun nou projecte en ment?

   R: No, bo hem fet un parell de versions noves que cantarem en aquesta gira i per descomptat en l'Arenal Sound. Ens agraden molt nostres cançons, tenim cançons molt bones, no tenim necessitat de cantar cançons noves. Arribarà el moment, però quan ens abellisca.

  P: Formar part d'un cartell com el del desé aniversari de l'Arenal, i actuar davant de més de 30.000 persones és alguna cosa que imposa…

  R: Sempre hi ha un cert nerviosisme, perquè és una responsabilitat estar compartint cartell amb gent tan gran. És un reconeixement que t'agrada però no te'l prens a la lleugera. Que tinguem aqueix punt lúdic no significa que no tinguem responsabilitat, ens el passem molt bé però som professionals.

  P: Teniu algun tipus de ritual pre-actuació?

  R: Res, no hi ha cap ritual. El ritual és agafar la Nancy-furgo, arribar al lloc, prova de so, anar-te a l'hotel, concert i ja després perdre't a la nit de l'Arenal que és molt divertida.

  P: Després de la vostra actuació Hi ha algun artista que no us vulgueu perdre?

  R: Abans d'actuar anirem a veure a Fangoria, però a mi el que m'agrada de l'Arenal és l'actitud que hi ha, i que és música per a tothom. Et pot agradar encara que conegues o no conegues a l'artista, però passes una estona agradable. Això és realment l'èxit de l'Arenal, que ha sigut dissenyat per a tots els públics.

  Arenal Sound 2019

  Arenal Sound 2019Entrar en el especial
  Pujar