21 de setembre de 2020 21/9/20

Maria Josep Safont prioritzarà els fons EDUSI de la Unió Europea

Maria Josep Safont prioritzarà els fons EDUSI de la Unió Europea - (foto 1)
  • Per a aconseguir una ciutat “més moderna, més adaptada i molt més sostenible amb el seu entorn i la seua ciutadania”

  • Entre els projectes d'immediata execució, ha destacat l'inici dels treballs en la carretera del Grau per a la finalització de l'anell ciclopeatonal i el dels treballs d'adequació de l'entorn de l'església de Sant Blai

La candidata socialista a l'alcaldia de Burriana pel PSPV-PSOE, Maria Josep Safont, prioritzarà l'aplicació dels Fons FEDER concedits a Burriana a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que permetrà, durant els pròxims anys, continuar la realització de projectes concrets per a “avançar en la qualitat, sostenibilitat i evolució d'instal·lacions, de llocs públics, plans o dotacions municipals” que posicionarà a la ciutat en “una de les més avançades”.

Safont s'ha reunit amb els agents socials de diferents àmbits de l'economia municipal als quals ha reiterat que en la pròxima legislatura, a més de portar avant el programa socialista, la prioritat serà complir amb el compromís adquirit davant la Unió Europea amb els fons EDUSI. La candidata socialista els ha recordat que BUrriana va ser una de les poques poblacions que, després d'una “brillant gestió del Grup Socialista, encapçalat pel regidor Bruno Arnandis”, va rebre 5 milions d'euros amb el compromís d'aportar altres 5 i invertir-los abans de l'any 2023, per a aconseguir una ciutat “més moderna, més adaptada i molt més sostenible amb el seu entorn i la seua ciutadania”.

Amb els diferents projectes que ja s'han dut a terme a Burriana i amb tots els que durant 2019 i els pròxims anys continuaran realitzant-se, ha indicat Maria Josep Safont, es pretén millorar “la mobilitat, la sostenibilitat i modernitzar el conjunt de la ciutat”, per a “millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Burriana amb millors prestacions per al seu benestar.

Segons ha explicat la candidata socialista i actual alcaldessa, els Fons FEDER i l'aplicació de l'Estratègia EDUSI ja han fet possible, la instal·lació de la il·luminació en el vial entre el Port i la ciutat, la remodelació de la coberta del Mercat Municipal,i les millores en la Piscina Municipal amb el sistema de calefacció”.

Així mateix, enguany entre els projectes d'immediata execució, ha destacat la posada en marxa dels treballs en la carretera del Grau per a la finalització de l'anell ciclopeatonal o l'inici dels treballs d'adequació de l'entorn de l'església de Sant Blai en, on es renovarà per complet l'actual pàrquing per a “completar una obra que suposarà una gran millora en el conjunt d'aquest barri”.

A més, Safont ha citat altres projectes com el de la millora global en el barri de la Bosca de Borriana que també estan previstos per a aquest 2019 i suposarà transformar la zona en un ampli bulevard i la localització i la concentració de serveis socials en l'antic Ambulatori. Altres accions previstes per a la pròxima legislatura que la candidata socialista ha emmarcat en l'Estratègia EDUSI, són la Rehabilitació de la Casa de Cultura La Mercè, i el desenvolupament d'aparcaments i accessos a l'estació ferroviària.

També s'ha referit a diverses actuacions relatives al foment del patrimoni històric i cultural, a les energies renovables i eficiència energètica en parcs urbans i zones verdes, i al ‘Pla d'igualtat, eradicació de la pobresa i foment de l'ocupació’. “Com és evident aquestes inversions segueixen el camí, iniciat en aquesta legislatura, per al projecte de ciutat que va caure en l'oblit durant les passades legislatures sota governs del PP”, ha manifestat Safont.

Pujar